Byt 2+1 Praha 3 nebo prodej bytu 2+1 Kladno – co vám bude vyhovovat, jestliže se chystáte pracovat do Prahy?

Prodej bytu 2+1, Praha 3, Žižkov, Pitterova

Praha je místo, které nabízí nejvíce pracovních příležitostí. Proto jsme se mnozí do Prahy přestěhovali za prací, nebo to máme v plánu. Pro někoho z nás jsou řešením byty na prodej, jiní hledáme pronájem. Ne vždy máme na to, usadit se kvůli cenám bydlení přímo v Praze. Dobrým řešením jsou proto i místa ve středních Čechách, která mají vhodnou dojezdovou vzdálenost a kvalitně vyřešenou veřejnou dopravu. Takovým městečkem je například Kolín, Benešov, Beroun či Kladno.

Sehnat dobré a levné bydlení v Praze není snadné

Bytů je nedostatek a ceny nemovitostí stoupají. I pokud jde o pronájmy. Jako singles si velice často vystačíme s garsonkou. Je to skvělý kompromis mezi finálním větším bytem a sdíleným bydlením. Často první šance, jak se osamostatnit od rodičů, nebo jak se z malého města přestěhovat do Prahy. Není nic mimořádného, že ten, kdo pracuje v Praze, bydlí s rodinou v jiném českém městě či obci. Přes týden však pracuje v Praze a garsonka je pro něj ideálním řešením. Kolik za ni zaplatíte? Například pronájem garsonky 1kk Praha Modřany vyjde na 9000 až 15 000 Kč za měsíc. Cena se liší zejména podle velikosti. Obvykle je nutné k ceně ještě připočíst cenu za služby.

Připadá vám garsonka příliš malou? Levnějšími jsou byty o velikostech 2+kk či 2+1. Lepší ceny najdeme především na periferiích Prahy, jako je například Uhříněves, nebo ve velkých panelových sídlištích. Ale ani to už není vždy pravdou. V nových developerských projektech jsou pronájmy dražší. Byt 2+1 Praha 3 je například tak žádaným, že může stát i kolem 25 000 Kč za měsíc.

Jak tedy najít cenově přijatelné bydlení v Praze?

Možností je koupě i pronájem bytu. Dnes, když se k hypotékám dostáváme s většími potížemi, je opět častějším řešením pronájem. Dříve, kdy měsíční splátka hypotéky nebyla vyšší než měsíčním pronájem, byla volba ve prospěch koupě bytu na hypotéku jasnou volbou. ČNB nám to ale ztížila a banky už nejsou v poskytování hypoték tak benevolentními jako dříve.

Řešením, když byt chceme skutečně koupit, ale hledáme levnější variantu, jsou pak již zmíněná města v okolí Prahy. Jednoznačně nejoblíbenějším je Kladno. Krátká dojezdová vzdálenost po dobré komunikaci do Prahy umožňuje denní dojíždění do práce autem. Lze však dojíždět i hromadnou dopravou, protože ta funguje skutečně kyvadlově. Dokonce, i kdyby z Kladna do Prahy dojížděly do školy naše děti, hromadnou meziměstskou dopravou to hravě zvládnou. Kladno přitom dokáže poskytnout kvalitní vzdělávání i přímo. Nejžádanějšími jsou prodej bytu 2+1 Kladno, což je skvělé bydlení zejména pro bezdětné páry. Rodiny s dětmi pak hledají bydlení větší, často dokonce konkrétní lokalitu: tedy například byty 3+1 na prodej Kladno SvabinskehoKladno je příjemné město, které se nakonec může stát vašim trvalým bydlištěm na stálo. Dojíždět za prací do Prahy není z Kladna žádný problém.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient