Poznejte evropská města na vlastní pěst

Poznejte evropská města na vlastní pěst

Jste obdivovateli architektury a krás nejrůznějších měst? Pak se podívejte na nádherná evropská města, ze kterých budete nadšení.

Byli jste zvyklí zaplatit si zájezd a o nic jiného se nestarat? Pak jste byli určitě do jisté míry omezení. Pokud město navštívíte sami a místa, která chcete vidět si naplánujete podle sebe, rozhodně se vám výlet více zalíbí. Navíc byste měli dost času na oblíbená místa. Jedinou nevýhodou je to, že si musíte sami zajistit dopravu. To už však není nic těžkého, stačí si jen vše dopředu a pořádně nastudovat. Nikdy by se nemělo stát, že byste jeli do cizího města a nevěděli byste, jak funguje jejich místní doprava.

Praha a její obdivuhodné památky

Bydlíte v České republice, ale nikdy jste nenavštívili Prahu? To byste měli napravit. Praha v sobě ukrývá mnoho nádherných míst. Navštivte Karlův most a povšimněte si, jak je tato stavba nádherná. Zároveň zde zahlédnete několik pouličních umělců, kteří dokážou nakreslit vaši tvář nebo také karikaturu. Pak se vydejte na Petřín. Jedná se o rozhlednu, která ukrývá krásný výhled na celou Prahu.

Praha a její obdivuhodné památky

Nejromantičtější město Evropy – Paříž

Máte rádi romantická místa? Pak je pro vás Paříž tím pravým. Ne nadarmo se jí přezdívá metropole lásky. Navíc je zde bohatá kultura a nezapomenutelné umění. Eiffelova věž nesmí chybět. Toto je místo, které zná snad každý. Podívejte se však i do jiných částí města a pozorujte například pouliční umělce při práci. Ochutnejte výborná francouzská jídla, zabluďte do Latinské čtvrti nebo se ponořte do nakupování.

Nechte se okouzlit památkami z Říma

Řím má velmi bohatou architekturu. Mezi nejznámější místa patří Koloseum. Jedná se o amfiteátr, ve kterém se kdysi konaly hony na zvířata nebo gladiátorské zápasy. Dále mohou vaše kroky zamířit k chrámu všech bohů. Pantheon je důkazem umělecké harmonie. Je stále velmi zachovalý, proto vám ani nedojde, jak je tento skvost starý. Posledním tipem je Fontána di Trevi, do které můžete vhazovat mince. Víte, co to znamená? Pokud hodíte do této fontány minci, značí to, že se na toto místo v budoucnu opět vrátíte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient