Jak vybrat kvalitní vířivku

Vířivka je ideálním místem odpočinku v příjemně teplé vodě a vzduchovými bublinkami pro dokonalou masáž zad, šíje, beder, hýždí i nohou. Jak vybrat tu pravou?

Nekoukejte jen na akční cenu, ale i na náklady za provoz vířivky. Vezměte si kalkulačku a začněte počítat. Některé vířivky mají vysokou spotřebu elektrické energie a provozní náklady za pár let předčí i pořizovací cenu vířivky. Zklamat vás může i nekvalitní materiál stěn vířivky.

Na co si dát ještě pozor

I když může být jistým vodítkem cena modelu, nemusí to být pravidlo. Levný akrylát má nižší pevnost, mechanickou odolnost a časem mění barvu. Pokud na ni na zahradě pude svítit slunce, vlivem UV záření se barva změní k nepoznání. Kvalitní musí být i konstrukce. Nejlepší whirlpooly disponují samonosným ocelovým rámem a nevyplněným vnitřním prostorem. Stěny vířivky jsou pečlivě izolované pro minimalizaci teplotních ztrát. Masážní trysky musí být dokonale zapuštěné, aby při ležení netlačily do zad. Nafukovací vířivky mají příznivou cenu, ale krátkou životnost, malý počet masážních trysek a menší pohodlí.

Vířivka na zahradu a do interiéru

Pokud umístíte vířivku ven, někam do přírody, třeba jen na zahradu nebo terasu, můžete sledovat proměny krajiny během ročních období, plující obláčky, západ i východ slunce, poslouchat zpěv ptáků a šumění stromů. Nezapomeňte na termokryt, aby byla vířivka chráněná před nečistotami, chladem a nepříznivým počasí i ve velmi krutých mrazech.

Zahradní vířivka se totiž velmi snadno stane nejoblíbenějším místem pro chvíle odpočinku. Skvěle vás namasíruje a uvolní svaly. Můžete v ní relaxovat s partnerem, nebo se v může stát místem společenského setkávání s rodinou i přáteli. A pokud se chcete vyhnout poruchám a nutností servisu, vsaďte na kvalitu. Zvolte si evropské výrobce vířivek, kteří zde mají rozsáhlé servisní zázemí a mnoholeté zkušenosti. Informace o jednotlivých značkách a produktech najdete například na této stránce věnované výběru zahradních vířivek.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient