Jak vyzrát nad vrásky kolem očí

dvoulůžková manželská postel

Víte, co by měla mít každá žena ve své kosmetické taštičce a jak vyzrát na vrásky kolem očí? Základem je kvalitní oční sérum. Důležitý je i správný výběr kosmetických produktů na líčení, odličování a péči o pleť. Nezapínejte ani na svůj oblíbený parfém.

Mnoho žen řeší, jak vyzrát nad prohlubujícími se vráskami kolem očí. Jak oči rozjasnit a vrásky eliminovat? Základem je kvalitní oční sérum. To je třeba jemně vklepat bříšky prstů dvakrát denně do očního okolí. Místo hutného make-upu zkuste lehký korektor a rozjasňovač.

Vrásky, opuchlá víčka, tmavé kruhy a váčky pod očima

Otoky a tmavé kruhy pod očima jsou známkou špatného životního stylu, přepracování a nevyspání. Z přírodních přípravků zabírají obklady z černého či zeleného čaje. Vyluhovaný sáček vložte od chladničky a pak jej studený přiložte na oči. Nakonec naneste speciální krémy na oční okolí. Obsahují kolagen, peptidy, kyselinu hyaluronovou, hlemýždí mucin nebo třeba ovčí placentu, které pleť vyživí a vyplní stávající vrásky. Oční gely proti vráskám zase často obsahují hadí tuk, protein z mořské tresky nebo hedvábí. Pomáhají vyhladit mimické vrásky, obnovit pružnost pleti a zpevnit kůži okolo očí. Sérum s hydrolizovaným hedvábím proniká do hlubších vrstev kůže a mnohem účinněji redukuje vrásky. Masky proti vráskám mají výrazný liftingový efekt a posilují odolnost pleti.

Odličování speciálními prostředky

Odličování mýdlem a vodou není vhodné pro každou pokožku. Raději sáhněte po kvalitním odličovači určeném přímo na odlíčení řasenky, očních linek a očního okolí. Mýdla pokožku vysušují a mohou narušit ochrannou bariéru pleti. Pokud chcete používat mýdlo k odstranění make-upu, vybírejte si to speciální, jemné a pleťové, které vytvoří po nanesení bohatou pěnu v kombinaci s pleťovým, čistícím kartáčkem. Po použití mýdla nezapomeňte pleť důkladně tonizovat a hydratovat pleťovým krémem.

Pozor na řasenku a slepené řasy

Oči se díky řasence zvýrazní, zvětší a protáhnou oči a skryjí drobné nedostatky. Před aplikací musí být řasy pečlivě odlíčené a můžete je natočit kleštičkami. Pokud chcete mít řasy oddělené a neslepené, použijte speciální bázi na řasy. Řasenku nanášejte při pohledu přímo před sebe, kartáček držte rovně a řasenku nanášejte ve směru růstu řas. Zvolte kartáček střední velikosti se zužující se špičkou, se kterou se dostanete i do koutků oka. Pokud se řasy slepí, pročešte je speciálním hřebínkem na řasy.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient