Netypická dovolená na Ukrajině

Netypická dovolená na Ukrajině

Rozhodli jste se tento rok navštívit, místo klasických destinací, Ukrajinu? Ukrajina bývá dost často turisty přehlížena. Jedná se o méně oblíbenou destinaci, ale rozhodně má co nabídnout. Uvidíte zde nádherné historické památky nebo přírodní krásy. Těšit se můžete na nádherná města a památky UNESCO. Pojďte se podívat, na jaká místa je dobré se vydat a která vás za každou cenu neskutečně nadchnou.

Jaké jsou na Ukrajině ceny?

Mnoho turistů vyráží na Ukrajinu právě kvůli cenám. Jsou zde totiž o poznání nižší než v České republice. Nejen, že se tady levně najíte, ale také seženete přepychové ubytování za pár korun. Výrazně levnější jsou zde především tabákové výrobky. Zapůjčení auta také není nijak drahé. Vyjde vás levněji, než kdybyste si měli pokaždé volat taxi nebo shánět městskou hromadnou dopravu.

Populární tunel lásky

Tunel lásky je známý především na sociálních sítích. Jeho nádherné fotky se šíří obrovskou rychlostí. Určitě už jste ho také někde viděli, jen jste možná netušili, že se jedná o místo na Ukrajině. Přesně se nachází v městě Klevan na západě Ukrajiny. Jedná se o velmi romantické místo, kde zažijete krásné chvíle vašeho života. Stromy, které jsou srostlé do tvaru tunelu, během ročních období mění barvy svých listů. Slýchávají se také pověry, že páru, který projde tímto tří kilometrovým tunelem tam i zpět, se splní jakékoli přání.

Lvov jakožto centrum Ukrajiny

Zajímavá místa ve městě Oděsa

Viděli jste film Křižník Potěmkin? Pak se rozhodně musíte vydat do tohoto města. Najdete zde 150metrové schodiště, které jste mohli vidět právě v tomto filmu. Dále pak se zde nachází nejdelší červený koberec na světě, který jste mohli zahlédnout během mezinárodního filmového festivalu. Uvidíte také sochu Dartha Vadera nebo chrám Proměnění Páně. Historické centrum tohoto města také ukrývá nádherné Národní divadlo opery a baletu. Navíc je historické centrum součástí památky UNESCO. Nakonec vás okouzlí ještě výlet k baru na pláži Černého moře.

Lvov jakožto centrum Ukrajiny

Jistě jste už někdy slyšeli, že Lvov je centrem celé Ukrajiny. Dříve patřil k Polsku, čemuž odpovídá také jeho kultura. Rovněž je zařazen mezi památky UNESCO. Na své si přijdou především milovníci umění. Uvidíte zde skoro na každém rohu nějakou uměleckou galerii. Rozhodně si zamilujete také úzké uličky, kterými budete v tomto nádherném městě procházet.

Kyjev vás rozhodně uchvátí

Kyjev je hlavní město, které se malinko od ostatních Ukrajinských měst liší. Můžete se těšit na chrám s. Žofie, Národní umělecké muzeum nebo dvě botanické zahrady. Uchvátí vás také Kyjevskopečerská lávra, Dům s chimerány nebo také sídlo zdejšího prezidenta. Máte rádi adrenalin? vyzkoušejte zdejší atrakci, při které si prohlédnete celé toto nádherné město z výšky 532 metrů. Váš pohled však bude díky atrakci značně časově omezený, a to na pouhých 40 sekund. Během nich vás však kromě nádherného výhledu uchvátí i rychlost této atrakce.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient