Máte doma pár starých mincí? Nechte si je ocenit, možná vám v nich leží jmění!

prasátko

Zlato a stříbro byly měnovými komoditami po staletí a stále jde o velmi cenné kovy. Nelze je natisknout, namnožit, ani jinak vyrobit – lze je pouze těžit, a tento proces je stále nákladnější. A jejich cena jde od počátku letošního roku raketově nahoru! Ať už máte ve své numismatické sbírce kousky, bez nichž se obejdete, nebo vám jen leží v zásuvce několik mincí po dědovi, právě teď je ten pravý čas prodat.

Kdo své jmění včas diverzifikoval, ten vyhrál

Ekonomové již dlouhé roky bijí na poplach a varují před blížící se krizí. Ještě vloni nabádali českou populaci, aby namísto vložení veškerého majetku do realit, akcií či nejbližší banky diverzifikovala. Kdo těchto rad uposlechl a nyní má doporučovaných 5-10 % majetku v drahých kovech, může se radovat. Cena zlata se totiž dlouho držela ve srovnání s jinými komoditami velmi nízko, avšak v negativním scénáři v měnovém uspořádání umí vzrůst velmi prudce – a to se právě teď děje.

Nejvyšší výkupní ceny zlata od roku 2012!

Výkupní ceny zlata jsou aktuálně nejvyšší za posledních 7 let, což motivuje chytré investory k prodeji finančních prostředků, které před časem do zlatých slitků a mincí uložili. Takto získané peníze mohou nyní použít například k tomu, aby si pořídili nemovitost bez hypotéky. Slovensko hlásí podobnou situaci, ačkoliv u našich sousedů je o něco méně závažná, protože platí eurem, a tak je krize pramenící z nevýhodného kurzu koruny vůči euru nepostihne.

I vy můžete ze zlata profitovat

Jestliže jste se na tuto situaci cíleně nepřipravovali, nezoufejte. Možná, že i vy máte doma alespoň pár starých, na první pohled nezajímavých mincí. Ty mohou být doslova pokladem, protože starší, ojedinělé kousky mívají často větší cenu než moderní edice, které se vydávají ve větším počtu kusů. Sami asi nepoznáte, jakou hodnotu má mince nalezená na půdě, můžete si ji však nechat posoudit odborníkem. Proč ne třeba hned v pátek 6.3. v prodejně Pražské mincovny v Obecním domě? Od 10:00 do 15:00 vám zdarma poradí odborníci z obchodní společnosti rakouské centrální banky.

Užitečné tipy:
Fluktuaci cen zlata můžete sledovat na portálu cena-zlata.cz
Pro více informací o ocenění mincí navštivte webstránky numismatického obchodu zlate-mince.cz

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient