Je špatné jít si za svým snem?

Jděte za svým snem

Je špatné jít si za svým snem?
Nebojte se riskovat.

Určitě jste si nejednou položili otázku, zdali práce kterou děláte je to, kde chcete zůstat do doby, než budete mít důchodový věk.

My si nemyslíme, že může být člověk opravdu šťastný, když musí dělat to, co ho duševně nenaplňuje. Je úplně jedno zdali pracujete v kanceláři, nebo provádíte dělnickou profesi. Jestliže nejste šťastní, je na čase s tím začít něco dělat.

V tomto článku si řekneme pár bodů, které vám mohou pomoci najít práci, nebo podnikání, které vás baví a v čem si myslíte, že doopravdy vyniknete.

Je špatné jít si za svým snem

Nemusíte riskovat

Spousta plánů a snů se rozplyne jen díky tomu, že se bojíte zariskovat v něčem, co vás baví. Pokládáte si otázku co se stane, když dáte výpověď ve stávající práci a ta nová vám nevyjde? V tomto případě máte nejlepší, když si nejprve zajistíte novou práci. Teprve poté můžete začít přemýšlet o výpovědi v předchozím zaměstnání.

Většina firem je velice vstřícná, když má o vás doopravdy zájem.
Domluvte se tedy, aby vám nachystala smlouvu s tím, že vás po výpovědní 2 měsíční lhůtě skutečně přijmou. Vy se tak zbavíte strachu že z ničeho nic nebude mít práci. Jinými slovy každý potřebuje pravidelný a stálý měsíční příjem.

Co když chci podnikat na sebe ?

Druhou variantou a o něco těžší je, když se rozhodnete jít si svou vlastní cestou.
V první řadě není na škodu udělat si určitý průzkum trhu a nějakou finanční rezervu.
Právě analýza trhu vám může velice pomoci v tom, zjistit, jestli se daný obor opravdu vyplatí či nikoliv. Jakmile dokončíte analýzu trhu, nebude vám bránit nic v cestě, abyste si rozjeli vlastní podnikání. Ve chvíli kdy nemáte zaměstnání vám žádné banka neposkytne vyšší hotovost z důvodu doložení příjmů.

Co dělat když neuspěji?

Tuto otázku si snad položil každý, kdo se rozhodl jít svou vlastní cestou.
Budu na posměch lidem? Toho se opravdu bát nemusíte! Správný kamarád, či kamarádi pokud za to stojí vás vždy podrží. Otázkou nastává, co potom dělat dál?

Vždy máte možnost najít si opět práci, kde budete mít stálý příjem.
I když neuspějete můžete si říct, že jste pro to vynaložili vše, co bylo ve vaších silách.

Věříme však, že se vám podaří vše co potřebujete ke krásnému a spojenému životu.
Přejeme hodně štěstí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient