Řecko otevřelo pláže a možnost se vykoupat v moři

otevření pláží v řecku

Koronavirové onemocnění je stále hlavní téma, které se probírá v podstatě každý den. Ačkoliv se ho v Evropě snažíme dostat pod kontrolu, stále denně přibývá určitý počet nakažených osob. Co se týče jednotlivých států, situace se dostává pod částečnou kontrolu. To umožňuje státům pomalu, ale jistě otevírat veškeré obchody a služby. Výjimkou není ani Česká republika, která 25. května otevře poslední vlnu nouzového stavu. Věděli jste však, že se v zahraničí otevírají už i pláže?

Řecko otevřelo pláže a možnost se vykoupat v moři

Opatření se stahují pomalu ve všech státech. To platí především v Evropě, která má onemocnění jinými slovy pod částečnou kontrolou. Důkazem je i fakt, že Řecko otevřelo více než 500 pláží. Pláže se otevřely nejenom z toho důvodu, že se koronavirové onemocnění dostává pod kontrolu, ale i z toho důvodu, že je Řecko závislé na turistickém sektoru. Jak vlastně taková opatření na plážích fungují? Co se týče deštníku, ty jsou od sebe vzdálený minimálně 4 metry. Lidé následně musí dodržovat povinný odstup, který je stanoven na 2 metry.

Řecko otevřelo pláže a možnost se vykoupat v moři

Veškeré lehátka a prostory, které jsou sdílený neustále dezinfikuje personál. Ten je určeny převážně na tuto činnost. Kromě této činnosti se pokoušejí hlídat samotné odstupy, zda je obyvatelé pláží dodržují či nikoliv. Mimo jiné jsou ve vzduchu drony. I ty se starají o dostatečný odstup mezi lidmi. Dalším opatřením je pravidlo, které říká, že se na 1000 metrech čtverečních může pohybovat maximálně 40 lidí. Pokud si dokážete představit tuto plochu, pak jistě uznáte, že je opatření na relativně vysoké úrovni.

Řecko na tom není špatně

Řecký stát na tom s koronavirovým onemocněním není tak špatně. Na rozdíl od jiných států zaznamenal tento stát minimum nakažených osob. Momentálně se tak číslo pohybuje v rozmezí od 2750 do 2850 nakažených osob. Z pohledu úmrtnosti se hranice prozatím zastavilo pod číslem 200.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient