Kamna, čistička vzduchu i klimatizace – to jsou moderní pomocníci pro zdravé bydlení

Nikdo jsme to nečekali, ale v bytech a domech z ničeho nic trávíme více času. Dovolené, víkendy s přáteli, pravidelné ježdění k rodině, tohle vše s příchodem koronavirové pandemie vzalo za své. Situace má však i svá pozitiva. Máme čas i chuť proměňovat naše bydlení na hezčí a zdravější. Jak se do toho pustit efektivně?

Teplota tak akorát

Teď v zimě nás vysoké teploty netrápí, ale v našich klimatických podmínkách začíná být často již v dubnu v některých prosluněných místnostech nesnesitelně. Slunce bychom si měli užívat, avšak v přetopeném podkroví či v jižně orientovaném bytě s velkými okny se stane spíše našim nepřítelem. Při nových revitalizacích, třeba pokud jde o podkroví, je rozhodně dobré uvažovat nad klimatizací, se kterou bude počítat rovnou projekt. Jde jejím prostřednictvím řešit i vytápění, protože některé umí rovněž topit a mají tak vlastně status tepelného čerpadla vzduch-vzduch. Avšak co dělat, když toto řešení nepřichází v našem případě do úvahy? Nevzdávejte to, jsou tady mobilní klimatizace.

Mobilní klimatizace lze instalovat všude tam, kde nemůžeme využívat klasickou klimatizaci s venkovní splitovou jednotkou. Nemusíme mít možnost vrtat do zdí, zavěsit na fasádu split, nebo jinak zasahovat do interiéru. I v tomto případě však lze využít výhody mobilní klimatizace. Skutečně chladí, na rozdíl od různých ochlazovačů vzduchu. Nevýhodou je pouze nutnost odvádění teplého vzduchu, což se realizuje vyvedením hadice skrz otevřené okno. Pro tento účel se k mobilním klimatizacím dodávají speciální těsnění do oken, přes která se tento vývod vede.

Kamna nejen proti stresu

Napadlo by vás, že kvalitu vašeho bydlení pozvedne něco tak zastaralého, jako je topení v kamnech? Sálavé teplo z kamen je příjemné, hořící plameny za dvířky působí relaxačně. Jen stěží najdete lepší formu relaxace než si u hořících kamen číst knížku, popíjet stylově servírovaný čaj, poslouchat hudbu, či třeba cvičit. Kamna patří nejen na chalupy, ale pokud máte možnost, pořiďte si je i domů. Třeba alespoň v podobě těch na bioplyn.

Nejen ke kamnům se hodí čistička vzduchu

Aby bylo prostředí, ve kterém bydlíme, zdravým, prostý úklid nám nemusí stačit. Právě naopak. Mnohdy je právě chemie z čištění zdrojem nezdravých substancí v prostoru, kde žijeme. I proto se v našich domácnostech stále častěji objevuje čistička vzduchuUž není pouze výsadou domácností s alergiky či s malými dětmi. Zdravější bydlení umí nabídnout komukoliv z nás.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient