Jak na vybavení dílny domácího kutila?

Domácí kutilství si stále drží oblibu. I když je možnost se ve volném čase věnovat řadě činností, mnoho mužů raději sáhne po vrtačce, hoblíku či šroubováku a pustí se do díla, na jehož konci je praktická věc pro rodinu. Co by rozhodně nemělo chybět ve vybavení domácí dílny?

Výběr vhodného nářadí

Zatímco ženy velice rády procházejí obchody s oděvy, pánové zase dávají přednost regálům s ručním nářadím. Velmi dlouhý čas dokážou věnovat porovnávání parametrů jednotlivých nástrojů a zjišťování, který je vlastně lepší. Při koupi často rozhodují i zkušenosti kolegů nebo recenze, které si přečetli na internetu. Například elektrikářské kleště se vyrábějí hned v několika variantách, takže ten, kdo rád pracuje s elektřinou, by si měl koupit jak kleště na konektory, tak i odizolovací kleště nebo elektrické upichováky.

Levné versus dražší nářadí

Je lepší si koupit levné nářadí, nebo dát přednost tomu dražšímu? Na otázku se nesnadno odpovídá, protože výhodné mohou být obě možnosti. Kdo chce ušetřit, dá přednost levnějším druhům nářadí. Obvykle by ale měl počítat s tím, že nemusí mít velmi dlouhou životnost. Pro potřeby běžného domácího kutila je ale dostačující, takže v jeho dílně má takové nářadí určitě svoje místo.

Co dalšího do dílny pořídit?

Základem efektivní práce domácího kutila je svěrák a upínák, vrtačka, pneumatický utahovák i páječka. Vyplatí se mít také akumulátorovou pilu či brusku. Výhodné jsou gola sady i nářadí pro řezání a vrtání. V domácnosti je totiž čas od času třeba pověsit poličku či nástěnné zrcadlo, a to bez vrtačky nelze. V domácí dílně by ovšem neměly chybět ani boxy na nářadí a případně i vozíky. Značně zjednoduší práci a bude hned díky nim uklizeno. Pořádek na pracovišti je důležitý i pro kvůli bezpečnosti, aby zbytečně nedošlo k nepříjemnému úrazu. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient