Kuchyň spojená s obývacím pokojem

Spojení kuchyně a obývacího pokoje je módní trend, který se na výsluní drží řadu let, přesto majitelům často vadí pohled do kuchyně. Zkusit můžete třeba posuvné dveře.

Během vaření zůstává kuchyň otevřená a je vše hned po ruce. Na pracovní kuchyňské desce ale zůstává spousta věcí. Není to jen varná konvice, toustovač nebo papírové utěrky, ale i o nádobí, které je třeba na odkapávači nebi všude kolem. Tento pohled se nemusí každému líbit a na úklid není stále čas. Posuvné dveře proto představují velmi elegantní prvek v interiéru a jsou chytrým řešením pro úsporu prostoru. Navíc mohou být vyrobeny z mnoha různých materiálů, aby se daly snadno sjednotit s dalším vybavením místnosti.

Posuvné dveře

Na uzavření se používají vysoké dveře, které se dají složit a zasunout mezi kuchyňské skříňky. Po ukončení vaření stačí jen dveře vytáhnout, celou kuchyň uzavřít a je uklizeno. Výsledný dojem připomíná obložení stěny, obzvláště pokud je kuchyňská linka umístěna do niky, ať už reálné, nebo vytvořené ze sádrokartonu. Variantou jsou i posuvné dveře do výšky od pasu nahoru, které uzavírají jen pracovní plochu a horní skříňky včetně zmíněných spotřebičů. Používají se i varianty s horizontálním provedením. Panel se nejčastěji vysouvá nahoru pomocí elektrického ovládání.

Posuvné panely

Posuvné dveře a panely u kuchyňského nábytku fungují jako posuvné dveře v interiéru. Pokud je posuvný mechanismus jen pro zavírání kuchyňských skříněk, dostane vaše kuchyň velmi elegantní vzhled a ušetříte prostor, který vyžadují otočná dvířka. Posuvná dvířka mohou mít jedno i více skládaných křídel. Pokud se rozhodnete do svého interiéru zařadit posuvné panely, můžete skrýt pracovní plochu a veškeré domácí spotřebiče. Kuchyňská linka bude vypadat jako jednolitá stěna. Kuchyň s posuvnými dveřmi lze materiálově i barevně sladit s dalším nábytkem. Posuvné dveře snadno složíte a zasunete mezi skříňky. Mechanismus má jen horní vedení a v pracovní desce nemusí být drážky. I při zavřených dveřích vám navíc zůstane přístup ke skřínkám pod pracovní plochou.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient