5 tipů, jak na Vánoce udělat radost milovníkovi kávy

Káva je jedním z nejoblíbenějších a zároveň nejběžnějších nápojů na celém světě. Pyšní se bohatou historií a přitom si dokázala probojovat místo téměř do každé domácnosti. Pokud máte doma milovníka kávy a stále tápete, co mu koupit pod stromeček, nechte se inspirovat 10 nápady na dokonalý kávový dárek.

1. Dárkový koš s kávou

Ideální dárek pro člověka, který rád ochutnává a zkouší nové věci. Dárkový koš můžete zakoupit již hotový nebo ho sami poskládejte. Zvláště před Vánoci se objevují kávy balené do krásných dárkových krabiček, které se budou v koši skvěle vyjímat. Volit pak můžete osvědčenou klasiku jako kvalitní zrnkovou kávu značek Lavazza, Segafredo, Bazzara nebo Illy. Pokud chcete naopak překvapit, zkuste do koše přidat cibetkovou či zelenou kávu. Vedle nešlápnete i s ochucenou kávou, zvláště v tomto období jsou oblíbené skořicové, karamelové a vanilkové příchutě.

2. Kávovar

Jeden z nejlepších dárků pro někoho, kdo si rád dopřává kávu každý den nebo kdo pravidelně navštěvuje kavárny. Na výběr jsou kávovary profesionální nebo pro domácí užití.

· Kapslové – Tento typ kávovaru překvapí neotřelým designem a rychlostí přípravy, ovšem kávu do něj musíte kupovat ve speciálních kapslích.

· Automatické – Nejlepší varianta pro běžného uživatele. Kávovar připraví přesně, co potřebujete, navíc se dokáže sám vyčistit a jeho údržba je nenáročná.

· Pákové – Kompromis mezi domácím a profesionálním strojem. Je složitější na ovládání, ovšem když zvládnete jeho obsluhu, pořídí vám kvalitní kávový zážitek.

· Překapávací – Kávu připravuje pomocí filtru. Výsledkem je velmi jemná chuť s menším obsahem kofeinu.

3. Soupravu hrnků či termohrnek

Originální souprava hrnků s vtipným textem nebo roztomilým obrázkem je klasikou všech vánočních dárků. Pokud k nim pořídíte třeba ještě degustační balíček, nemůžete šlápnout vedle. Termohrnek seženete v různých designech, už dávno neplatí, že je v dostání pouze v jedné barvě. Jestliže pořídíte opravdu kvalitní, obdarovaný si může svou oblíbenou kávu nosit všude sebou.

4. Mlýnek na kávu

Nejedná se jen o užitečnou pomůcku, ale také o stylový doplněk kuchyně. Tento pomocník umožní namlít zrnkovou kávu těsně před použitím a zachovat tak maximální chuť i aroma připravovaného nápoje. Mlýnek na kávu nemůže v domácnosti milovníka kávy chybět!

5. Sada sirupů do kávy

Jak si jednoduše ochutit svou oblíbenou kávu, aniž byste museli kupovat nové balení? Sirupy do kávy. S nimi může mít vaše káva pokaždé jinou příchuť i vůni.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient