5 důvodů, proč zvolit operativní leasing, pokud chcete nové auto

Výkup vozu za hotové

Při pořizování nového vozidla se vám naskýtá celá řada možností. Ne každý si může dovolit jednoduchý nákup, kdy zaplatí celou částku a automobil je okamžitě jeho. Platí to i pro menší firmy, které nemají dostatečný kapitál. Pak přichází na řadu možnosti leasingových úvěrů.

Klasický leasing je v dnešní době jistým přežitkem. Člověk přeplatí hodnotu vozu o desítky tisíc korun. Splácení je navíc zdlouhavé. Než se auto dostane do vašeho vlastnictví, tedy než jej kompletně splatíte úvěrové společnosti, je už zastaralé a jeho reálná hodnota se prudce snižuje.

Proto se mnohým z vás může vyplatit spíše takzvaný operativní leasing.

1. Vůz nepřechází do vašeho vlastnictví

U operativního leasingu platíte od počátku pravidelný měsíční paušál. Rozdíl oproti běžné formě leasingu ale spočívá v tom, že nepřechází do vašeho vlastnictví. Uzavřete smlouvu na dobu určitou, případně třeba na počet najetých kilometrů. Po uplynutí doby auto zůstává v majetku leasingové společnosti. Vy pak můžete uzavřít novou smlouvu a směle pokračovat.

2. Nízké počáteční náklady

Od počátku platíte jen fixní částku. Nečekají vás akontace, jako je tomu u běžného leasingu. Není zapotřebí prakticky žádný počáteční kapitál. Běžný operativní leasing vás u jednoho osobního automobilu vyjde třeba už na pouhých 6.000 Kč měsíčně.

3. V ceně je nejen pronájem vozidla

Velkou výhodou služby je, že v ceně pronájmu máte zahrnuté například i povinné ručení, havarijní pojištění a servis. Někteří poskytovatelé nabízejí v rámci splátek operativního leasingu třeba i poplatky za rádio, dálniční známku atd. Vy tak už máte jen minimální výdaje na provoz vozidla, platíte jen za pohonné hmoty.

4. Moderní vozový park

Díky operativnímu leasingu váš vozový park nezestárne. Na počátku dostanete nový vůz. Po uplynutí sjednané doby pak můžete smlouvu obnovit a firma vám dodá opět nový vůz. Jde o jednu ze zásadních výhod této služby.

5. Pronájem většího množství vozidel

Skrze operativní leasing si můžete zajistit vozový park pro celou firmu. Poskytovatelé služby běžně zajišťují vozidla i pro velké nadnárodní firmy, které samozřejmě potřebují větší množství vozů. Takto například funguje operativní leasing od HertzLease.cz, renomované společnosti, jež patří k největším firmám v oboru na tuzemském trhu.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient