Postrachy českých silnic

Neznám snad nikoho, kdo by za volantem někomu nenadával. Ať jsou to chodci, cyklisté, autoškola nebo ostatní řidiči, všude kolem nás se najednou rojí spousty zástupců skotu i turu domácího a další nelichotivá pojmenování našich milovaných spoluobčanů. Češi jsou zkrátka národ, který velice rád všechno kritizuje a nejlépe hodně nahlas.

Je ovšem velmi zvláštní, že jakmile za automobilu vystoupíme, najednou se celý svět obrátí a my sami často děláme to, co ostatním vyčítáme. Přecházíme mimo přechod, jezdíme na kole a tak podobně. A co tedy čeští řidiči nejvíc nesnáší? Je toho opravdu hodně…

Chodci

Ano, oni pomalu se plížící lidoopové, jež se dokáží pohybovat pouze rychlostí 4 km/h a lezouVýsledek obrázku pro chodci tam kam nemají. To jsou oni, chodci! Jsou to přesně oni, kdo vždy přechází tam, kde nemá. Jsou to oni, kteří nám nečtou myšlenky a naprosto zbytečně nezačnou přecházet, dokud jim doopravdy nezastavíme. Jsou to oni, kdo si nehlídá svá zavazadla, děti a psy, ačkoliv to všechno se nám může dostat pod kola. Neřádi jedni! Chodci by se měli zakázat!

Cyklisté

Jistě, ti hňupové, kteří dají přednost dvěma kolům před čtyřmi a lidskému pohonu místo koňských sil benzínových a naftových motorů. Vždycky si vyberou tu nesprávnou setu, jedou pomalu nebo prostředkem silnice. Musíte je objíždět, jsou nespolehliví, nevyzpytatelní, oškliví a vůbec všelijak blázniví. Ne, zakázat!

Ostatní řidiči

To je vůbec vrchol! Obzvlášť, pokud se jedná o ženu či nedej bože blondýnu v červeném autě!!! A nejhorší je, když to sedí ještě v nějaké otřesné značce auta, jenž si kupují pouze lidé bez mozku, zato s velkou hromadou peněz. Právě ostatní jsou ti, kteří vytvářejí neřešitelné situace, zaberou vám parkovací místo, na které čekáte kvůli jinému expertovi, vybržďují vás, předjíždí na plné čáře, jezdí na červenou, jedou moc rychle nebo moc pomalu… Řidiče by na silnice vůbec neměli pouštět! Ať si jezdí na dopravním hřišti, když to neumí!

Autoškola

No to snad ne! Proč je pouštějí na tu silnici, když to neumí? Ať se to učí někde na cvičišti! VySouvisející obrázek jste se samozřejmě s volantem v ruce už narodili, takže něco jako, že ten dotyčný to auto skutečně ovládat neumí, předpisy ještě neovládá, natož aby měl dlouholeté zkušenosti, opravdu tolerovat nedokážete. Ještě to do něčeho vrazí… A když ne, minimálně mě zdrží…

Dálnice

Ne, ne, ne, ne! Naprosto nevětším nepřítelem českého řidiče je česká dálnice. Kdybyste jeli vlakem, možná bude dělat menší hluk. Většina úseků se “opravuje” a nikdy pořádně neopraví, pravé pruhy bývají rozbité, ale policisté nás v nich přesto nutí jezdit, nemáme takovou povolenou rychlost jako v Německu, platí se za ni, věčně jsou na ní zácpy… To už je lepší jezdit to po okreskách. Ale to děsně dlouho trvá, takže to se taky nedá. Nakonec snad na ní opravdu budeme muset jezdit!

Tak jsme si to tak letem světem shrnuli. Snad jste se v tom našli i vy. Možná vás to donutí trošku se nad sebou zamyslet. Nebo si alespoň v klídečku opět zanadáváte…

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient