S klimatizací proti vedru

Zima se s námi loučí, vzduch se ohřívá. Uplyne pár týdnů a teplé dny vystřídají ty horké. Horko bývá nesnesitelné jak v ulicích, tak v budovách – a někdy před ním není úniku.

Řešením jsou klimatizace

Ještě v letech nedávno minulých byly klimatizace nezbytnou součástí života téměř výlučně v teplých tropických a subtropických oblastech. V Evropě jsme se s nimi mohli potkat jen výjimečně: v prosklených budovách bank a zahraničních firem, ve zdravotnictví – například na chirurgických sálech, v inkubátorech a laboratořích, dále ve výpočetních střediscích nebo některých nákupních centrech. V automobilech byly vysněným příslušenstvím, které nebylo dostupné každému.

Situace na trhu se však za pár let rapidně změnila. Klimatizace se rozšířily do dalších oblastí našeho života a není výjimkou, že si pořizujeme vlastní klimatizace do bytu.

Chlaďte snadno a rychle

Existují klimatizace nástěnné – stacionární, ale i mobilní, které jsou oblíbené díky snadné instalaci a obsluze. Pro zapojení mobilní klimatizace nejsou nutné žádné stavební úpravy. Naopak – jednotka je okamžitě připravena k provozu. Navíc je možné ji snadno přesunovat z místnosti do místnosti, tedy právě tam, kde ji aktuálně potřebujeme nejvíce. Prakticky všechny klimatizační jednotky jsou vybaveny kolečky, což přesuny maximálně zjednodušuje. Pozor si musíme dát na dvě věci. Na dostatek prostoru kolem klimatizace, aby mohl vzduch proudit dovnitř, a na výfukovou trubici, která by měla směřovat z místnosti ven. Nedodržení těchto zásad by mohlo mít vliv na snížení výkonu přístroje. Naopak, správně použitá klimatizace bez problémů zajistí požadovanou teplotu ve vašem domově.

Jednodílné mobilní klimatizace jsou ideálním řešením pro nejteplejší letní dny. Odvedou horko z vnitřních prostor ven, a jakmile parna pominou, můžeme je prostě uklidit. Hojně se využívají tam, kde by bylo umístění nástěnných jednotek náročné, nebo kde je vyloučené – například v historické zástavbě.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient