Top 3 nejoblíbenějších domácích mazlíčků

Domácí zvířata jsou chována pro lidskou společnost nebo ochranu. Žebříček jejich oblíbenosti vedou v Česku jednoznačně psi.

  • Psi

64 % Čechů podle výzkumů už psa má nebo jej mít chce. Pes je oblíbený pro svou věrnost a schopnost být skvělým společníkem. Svého pána miluje, chrání jej i jeho majetek. Hodí se jak do rodin s dětmi, tak pro lidi, kteří žijí sami. Mnohým pomáhá proti pocitům osamělosti.

  • Kočky

Druhým nejoblíbenějším domácím mazlíčkem je kočka, která je zvířetem velice samostatným, ale hlavně svobodným a hrdým. Kočky jsou méně náročné na péči. Jsou vázány na domov, do kterého se rády vracejí.

  • Křečci a morčata

Pomyslné třetí místo v oblíbenosti patří křečkům a morčatům. Často je pořizujeme malým dětem, aby se naučily správně se o domácí mazlíčky starat. K ubytování těchto zvířátek se nejlépe hodí klece pro hlodavce. Existuje velké množství jejich provedení v různých velikostech. Dovybavit je lze kolotoči, domky, miskami, napáječkami a dokonce i tunely.

Správná péče pro dokonalý vývoj domácího mazlíčka

O svoje mazlíčky se staráme stejně jako o ostatní členy rodiny, a to včetně zdravotní péče. Dbáme proto na speciální doplňky stravy, jimiž jsou například různé podpůrné prostředky, které zvířátkům dodají potřebné vitamíny a minerální látky. Někteří z pejsků mají od útlého věku problémy s klouby. Řešením je kvalitní kloubní výživa, která může být podávána nejen jako prevence, ale především se uplatňuje při onemocnění kloubů nebo při větší zátěži. Stále oblíbenější je kloubní výživa Alavis. Její užívání dlouhodobě zabezpečuje pevnost, pružnost a odolnost kloubní chrupavky a zpomaluje rozvoj už vzniklých degenerativních změn na ní. Také zlepšuje pohyblivost, mírní bolesti kloubů a průběh zánětů kloubů. Vyrábí se pro psy, ale i kočky a koně. Konzumace kloubní výživy Alavis (typu pro koně) se stala dokonce populární i mezi lidmi, kteří si po jejím dlouhodobějším užívání pochvalují zmírnění svých vleklých potíží, na které nic jiného nezabralo.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient