Z deníčku studentky 15: nemocná kamarádka?

Ve třídě se sejde společnost, která je tvořená velmi rozdílnými lidmi. A proto jsou ve třídě lidé o kterých víte že existují ale moc vás nezajímají, to o kterých skoro ani nevíte že existují a potom jsou tu ti, se kterými si rozumíte. No a když si můžete vybrat s kým budete sedět v lavici a tak s ním strávíte většinu času, vyberete si většinou někho, s kým si rozumíte, většinou toho nejlepšího kamaráda.

Z takových sousedských vztahů potom vznikají krásné zážitky a vzpomínky. O to horší potom je, když kamarád spolužák soused onemocní nebo z nějakého veledůležitého důvodu nejde do školy.

Najednou je místo v lavici prázdné. Možná první den si pochvalujete jak  máte všude místo a můžete si rozložit věci po celém území lavice, ale hned další den už je toho místa až moc a nastává doba kdy kamaráda spolužáka souseda postrádáte. Najednou zjistíte, že vám chybí učebnice biologie kterou nosí soused, v matematice s vámi nikdo nesdílí radost z každého správného čísla a, to je nejhorší, nikdo vám nepomáhá při testech.

Když váš soused chybí ve škole víc než tři dny, začíná to být vážné. Jednak už je jisté že se nejedná o simulantství ale o opravdovou nemoc a druhak ve škole už začíná být opravdu nuda. Nikdo vás totiž nedokáže tak rozveselit jako váš nejlepší kamarád, nikdo vás tak dobře nevyslovuje a nepochopí. A navíc musíte sami dělat všechny úkoly, což je opravdu otravné.

Situaci tak zachraňují SMS zprávy a podobné vymoženosti. Alespoň nějaká podpora a psychická záchrana v těžkých školních časech… Důležité jsou také návštěvy nemocného. Je to povzbuzující chvíle pro oba. Nemocný má chvíli zábavu a vy se zjistíte, že to s jeho nemocí není zas tak vážné.

Ale po pár dnech nastává těšení se na příchod kamaráda spolužáka souseda do školy. Takže nakonec všechno dobře dopadne.

A na úplný závěr ještě přidávám odkaz na minulou povídku: http://www.svobodnyblog.cz/2017/04/denicku-studentky-14-maturita/

1 názor na “Z deníčku studentky 15: nemocná kamarádka?”

  1. Pingback: Svobodný Blog – Z deníčku studentky 16: nemoc v průběhu školního roku

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient