Partneři v životě i zaměstnání

Není to zas až taková výjimka. Dva lidé spolu žijí a rozhodnou se, že chtějí podnikat. Nebo naopak, pracují spolu a najdou v sobě zalíbení. Být stále spolu jak v práci, tak doma, má své výhody i nevýhody. Jestli to funguje? Tak na tohle pravděpodobně univerzální odpověď neexistuje. Záleží na tom, co převažuje zrovna u vás.

Spousta společného času

Velkou část párů láká to, že jsou spolu prakticky nepřetržitě. Mohou chodit společně na oběd, ale také se mají stále na očích a mají možnost navzájem se kontrolovat. Jenže to nemusí být právě úplně nejšťastnější řešení.

Je zde vysoká pravděpodobnost výskytu tzv. ponorkové nemoci, to jednoduše znamená, že si brzo začnete lézt krkem. Pokud se nedostaví ponorka, je zde další riziko, a to žárlivost. Jakmile se kolem vašeho partnera či partnerky příliš točí kolega nebo kolegyně opačného pohlaví, mohlo by to začít pěkně vřít a možná také nedobře skončit.

Společná pracovní náplň

I to má svá rizika a pozitiva. Nemusíte se bát, že by se vaše práce vašemu protějšku nelíbila, když ji dělá taky. Můžete si také navzájem pomáhat. Na druhou stranu se stává, že se o ní naopak už dál bavit nechcete, když se jí věnujete v zaměstnání a hrozí i konflikty! Např. v případě, kdy jeden nabude dojmu, že ten druhý nedělá svou práci dobře. Nejčastěji se pak stává, že tuto kritiku protistrana nesnese, a pak spolu ti dva mají tichou domácnost i třeba kancelář.

Jednotné čerpání dovolené

Velkou výhodou je, že co se dovolené a jejího vybírání týče, mají oba partneři stejné podmínky, tudíž je mnohem jednodušší to sladit tak, aby hezky vyšly všechny dovolené, výlety, povinné rodinné obchůzky atp.

Jak se z toho nezbláznit?

Nejlepší způsob je umět si najít čas, kdy si navzájem od sebe odpočinete. Být spolu je krásná věc, ale nic se nemá přehánět. A jasně si stanovte, jestli se o práci budete bavit i doma nebo ne. Žádná práce nestojí za to, aby se vám rozpadl vztah.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient