Jak jsme se poprali s výběrem matrace

matrace

Jednou za čas nastane ta chvíle, kdy je potřeba vyměnit matraci a pořídit novou. Ta naše stará už začínala pomalu dosluhovat. I přesto, že se nám do toho moc nechtělo, nezbývalo nic jiného, než se pustit do výběru jiné. A tak jsme se na to vrhli, cestou překonali několik nástrah a nakonec jsme pořídili matraci i pro dceru do dětského pokojíčku. A náš rodinný rozpočet překvapivě příliš nezaplakal.

Když se chcete pohodlně vyspat

Říká se, že pro kvalitní spánek nutně potřebujeme i příjemné lůžko, kde hlavní roli hraje matrace. Ta se však po několika letech proleží a je potřeba podívat se na nové modely. Nabídka je naštěstí široká, což někdy může člověku naopak zamotat hlavu a neví, co si má vybrat. Levné matrace mohou být schůdným řešením kompromisu mezi cenou a kvalitou. A přesně po něčem takovém jsme koukali i my. Z minula už víme, že nejdříve je potřeba ujasnit si, jaký rozměr hledáme, a následně se pustit do jednotlivých typů.

Mnoho druhů

Dříve existovala v podstatě jedna univerzální matrace, kterou používal snad každý. Dneska se firmy předhání, kdo vymyslí lepší technologii. Při našem hledání jsme narazili například na pružinové matrace, které dobře drží svůj tvar a jsou dostatečně pohodlné. Nakonec jsme si ale vybrali latexové matrace kvůli jejich schopnosti vysoké elasticity a přirozeným antialergickým vlastnostem. Skládají se z několika speciálních zón a rozhodně nejde jen o obyčejný kus pěny.

Pro jednotlivce i pro páry

Výběr partnerské matrace šel poměrně hladce i díky možnostem internetu. To nás naladilo do hledání vhodného typu pro umístění na jednolůžko do dětského pokoje. Opět jsme vybrali latexovou variantu. Už na nových matracích spíme pár měsíců a zatím jsou velmi pohodlné a příjemné. Tak uvidíme, jak dlouho nám vydrží. V každém případě rada na závěr zní, že je nejlepší výběr neuspěchat a zvolit si takovou variantu, která nám bude vyhovovat nejen cenou, ale hlavně vlastnostmi.

Matrace ARABELA_pružinová
Matrace ARABELA_pružinová
Matrace LATEXY_matrace latexová
Matrace LATEXY_matrace latexová
Matrace COLOR VISCO WELLNESS
Matrace COLOR VISCO WELLNESS

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient