Když potřebujete nové auto, zkuste Megane

A je to tady. Chvíle, které se obává každý prostý občan, jenž ke svému přesunu životně potřebuje automobil. Starý vůz zajel poslední trasu a vypustil svou motorovou duši. Takže není vyhnutí, a i já musím nahlas vyslovit tu skutečnost, že potřebuji nové auto. Otázka ale zní jaké, když auta nejsou mou vášní, já chci jen, ať je nové, spolehlivé, komfortní, flexibilní a jede. Jistě, můžu jít do prvního autosalónu, který je téměř na každém rohu, ale copak chci, aby mi vůz do měsíce ukradli? Některé značky se totiž pro mě ze záhadného důvodu dost kradou. Takže jsem zapátrala v paměti, jestli skutečně neexistuje auto, které kdysi přirostlo k mému srdci. A vzpomněla jsem si na Megane Coupe z roku 1996. V jaké je Renault formě asi dnes? Nu, podíváme se na něj.

Nový Renault ohromí výkonným motorem a moderními technologiemi

Vcelku mile jsem byla překvapena, když jsem navštívila prodejnu Renault a zjistila, že francouzská automobilka drží krok nejen s moderními technologiemi, ale i jejich motory jsou výkonnější, dynamičtější, a i přesto si dokáží udržet nízkou spotřebu. Čím mě Renault Megane skutečně ohromil, je důraz, který klade na bezpečnou jízdu. Na palubě tohoto vozu máte hned několik ochranných faktorů. Není to jen parkovací asistent zachraňující zadní světla. Megane sleduje mrtvé úhly, předvídá situaci na silnici, upozorní vás na rychlost i možné nebezpečí. Vyspělé technologie, barevný head-up displej s impozantním interiérem laděným do chromu a kůže lehce připomínají palubu vyspělé vesmírné lodě. I zkušební jízda mě přesvědčila o tom, že Megane je víc než jen auto. Den, kdy jsem si Megane odvezla domů, na sebe nenechal dlouho čekat.

Radši byste něco víc crossover?

Nemyslete si, samozřejmě jsem si prohlédla i jiné vozy a absolvovala jsem zkušební jízdu v dalších čtyřech vozech. Těžko říct, kdy se zase do autosalónu dostanu, takže to pro mě bylo vlastně tak trochu jako návštěva lunaparku. Za zmínku stojí všechny typy vozů Renault, ale to bychom tu byli hodně dlouho. Já osobně jsem trochu váhala mezi Meganem a Renault Captur. Imponuje mi jeho síla blízká SUV, a přitom je to takový městský beránek. Jízda byla komfortní, lehké vyvýšení za volantem vám dodá sebevědomí, volnost a prostor v interiéru ocení především početná rodina. Jestli taky potřebujete nový vůz, není nic snazšího než navštívit značkovou prodejnu Renault a nezávazně se projet. Jen tak zjistíte, že ho prostě musíte mít.

Renault Megane Sedan trailer

Renault Megane Sedan trailer

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *