Jak jsme se rozhodovali mezi domovním zvonkem a telefonem

Vnější svět za hlavními dveřmi rodinného domu je mnohdy nebezpečný, a proto jsme začali zajišťovat optimální bezpečnostní opatření. Investice do kamerového systému pro nás byla cenově nepřijatelná, avšak při brouzdání internetem jsme narazili na domovní telefony. V prvním momentě jsme přemýšleli, na co mít doma telefon, který je charakteristický spíše pro činžovní byty, ale po několika dnech se nám to rozleželo v hlavě a začali jsme nad ním stále více uvažovat.

Do nedávná jsme používali klasické domovní zvonky, u nichž byla nevýhoda, že jsme nevěděli, kdo za dveřmi stojí. Bohužel, nemáme na dveřích ani kukátko. Už několikrát se nám stalo, že zvonili vlezlí podomní prodejci, které bylo opravdu obtížné odehnat. A když si vzpomeneme na tyto chvíle, tak mít v daném okamžiku domovní telefon, bylo by vše jednodušší a s nevítanými návštěvami bychom se rozloučili jen přes sluchátko.

Domovní telefony ocení i starší lidé

Domovní telefon je podle nás ideální alternativou ke klasickým zvonkům. Pořídili jsme ho před dvěma měsíci a už několikrát nám pomohl předejít nepříjemnému střetnutí s prodejci hrnců za alarmující ceny. Poslali jsme je pryč, aniž bychom jim otevřeli.

Takřka každý večer čteme zprávy o tom, jak zloději vykradli seniory, protože předstírali, že prodávají zdravotní polštáře. Starší lidé totiž takovým lidem věří a myslí si, že to všechno funguje jako kdysi. Nicméně svět je mnohem horší a zejména před Vánoci se snaží nepoctivci získat nějakou tu korunu navíc a vylákat ji od babiček a dědečků. Z tohoto důvodu jsme koupili domovní telefon rovnou i našim rodičům, kteří už mají své roky.

Jaké domovní telefony existují?

Narazili jsme na různé modely. Nejvíce se nám zamlouvaly videotelefony, přes které jsme osobu za dveřmi viděli. V nabídce jsou i levnější varianty v podobě telefonu bez tlačítek. Někdo zazvoní, vy zvednete sluchátko, a potom ho jednoduše zavěsíte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *