Proč je důležité mít sny

Už víte jaký je váš životní sen, nebo jste doposud žádný nenašli? Odpovědět si na tuto otázku není pro každého snadné. Někdo sype odpovědi z rukávu a vyjmenovává jeden sen za druhým, jiný vůbec neví, co by vlastně od toho života chtěl. Pokud si ale nic nepřejete, život vám nemá co přinést. Točíte se v kruhu a plácáte se ode zdi ke zdi a nevíte kudy kam.

Mít životní sen

Pokud na otázku odpovíte, nevím, je čas začít svůj životní sen hledat. V tuto chvíli totiž vaše mysl, srdce, duše i celé tělo cítí zvláštní prázdnotu nenaplněnosti. Vážně nevíte, jaké jsou vaše sny? Opravdu netušíte, čeho chcete v životě dosáhnout? Nejde o povýšení v práci a všudy přítomné zvyšování výkonu až za hranice možností a našeho zdraví. Jde o to, cítit se naplněni a šťastni. A k tomu někomu stačí pole s bramborami a stádo ovcí za chalupou, a jinému nestačí ani procestovat celý svět a stále má málo. V danou chvíli se nad svým životem zamyslete jako nikdy předtím. Pokud nemáte odpověď, začněte hledat.

Co znamená mít sny?

Co je mnohdy pro dospělé tak složité, pro děti je denní rutinou. Dětské sny jsou velké jako mlýnská kola. Když jste byli malí, měli jste určitě tolik dětských snů. Až se naučím číst, přečtu všechny napsané knížky. Až budu velká, nebudu se nikdy cítit osamělá, budu mít po boku někoho, kdo mě vždycky obejme a udělá pro mě spoustu těch zdánlivých maličkostí, jako je snídaně, nákup, nebo utřený prach. Až vyrostu, budu mít dům se zahradou a za ním se budou pást oslíci. Pamatujete si na své dětské sny a víte, kam se všechny poděly? Mít sny znamená žít plnohodnotný, naplněný a šťastný život.

Nestyďte se za své sny

Nenechte si vnucovat cizí sny. To, že něco jednomu funguje, není šité na míru pro vás. Spousta lidí svůj sen vůbec nemá, nebo se za něj naopak stydí. Zdá se vám váš sen malý nebo přehnaně velký? No a? Je to váš sen a jen vy za ním musíte jít a splnit si ho. V horších případech nás ještě lidé od našich snů odrazují. A proto raději mlčíme, jdeme s davem, svůj životní příběh necháme psát ty ostatní a ten náš sen zhasne jako svíčka. Jak říkal dědeček, nejbohatším místem na zemi je hřbitov. Leží tam nejvíc neuskutečněných životních snů, nápadů a vynálezů, protože se lidé báli neúspěchu, nebo že se jim někdo vysměje. Najděte si něco, co vás vždy vrátí na cestu. Běhejte, cvičte jógu, meditujte, malujte nebo si choďte čas od času zakřičet na nejvyšší kopec. Sněte a žijte, jako by každý den byl ten poslední, ať vám život neproteče mezi prsty jako písek. Život má ten smysl, jaký mu sami dáme.

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient