Proč muži touží po ženách pod 35

Po posledních reakcích na články: „I přes krizi středního věku muži milují zralé ženy“ a „Život zralých žen, aneb nejsem singel, ale mingel“, opět navazuji a odpovídám na mnoho otázek, které jsem si přečetla ve zprávách. Hodně jsem se ptala těch, co se jich to týká. Některé příběhy byly hodně smutné, jiné úsměvné. Téma je zase široké, a proto to bude opět na pokračování. I nadále se věnuji ženám, ale i mužům ve středním věku.

Nezadaných a zejména opuštěných žen 40+, 50+ a více, je opravdu velké množství. Opět nemůžeme polemizovat úplně nad vším, to by se sem nevešlo. Dnes to bude o tom, proč muži opouštějí své manželky po mnoha společně strávených letech a zejména proč odcházejí kvůli o 10, 20, 30 a více let mladším ženám. Jen tak podotknu, že když to je obráceně, a odejde muž kvůli starší ženě, pokládá se to za nevhodné a divné.

Proč touží muži po mladších ženách

Je mnoho důvodů, proč muži ve středním věku opustí svou rodinu a založí si novou. Bohužel pro první ženy, jsou v tomto druhém případě zralí a lepší otcové, ale často jsou také více pod pantoflem. Někteří ale ani po dalších dětech netouží. Prostě si jen chtějí užívat a pak jsou k tomu mít děti donuceni mladší partnerkou. Většinou chtějí omládnout, potřebují si dokázat, že na to ještě mají a zvýšit si sebevědomí. Ještě chvíli si chtějí užívat skvělého sexu, touží být hýčkáni a obletováni.

Bohužel často nevidí, že jejich žena, na které dlouhé roky ležela tíha celé domácnosti a péče o děti, už jaksi neměla sílu na to ještě chystat erotický večer a neměla čas se o sebe starat. A jak víme, s postupem času se na štíhlou a zpevněnou postavu dostanete jedině přes tvrdě hlídanou stravu v krabičkách a hodinami strávenými v tělocvičně. Na to ale musíte mít čas a sílu. O vrásky se vám pak postará jedině skalpel plastického chirurga a postupem času výsledek stejně není valný.

V tomto případě jsou zejména dva typy odcházejících mužů. Ti, co si na úkor své ženy a dětí čas na posilovnu vždy udělali, nebo ti, co už mají sice taky pár kil na víc a vrásky, ale u mužů se to přece tak nebere. Stačí zacinkat zlaťáky a ona se nějaká mladá kočka chytne. Ale abychom nebyli nespravedliví. Někdy je to prostě jen stereotyp a chyba je na obou stranách. Jenže na potlačení stereotypu musí být vždycky dva. Stejně tak jako na budování a nápravu vztahu. Ale zpět k touze mužů.

Krize středního věku

Krize středního věku dokáže být pěkně zákeřná. Muži si stárnutí neradi připouštějí a kolem padesátky chytají druhou mízu. Často si najdou mladou milenku a z té se bohužel stane dost často nová partnerka. Není tak omletá stereotypem, dřinou a zkušenostmi, takže má ještě ideály a jiskru. Pak se pálí mosty, boří stereotypy a vítězí touha něco si dokázat. Rozum, zodpovědnost a slušnost se v tuto chvíli neřeší. Je i dost mužů, kteří později litují a říkají, že už jsou na to mít znovu další malé děti staří. Místo toho, aby si užívali, když už mají odrostlé děti, jsou zase v zápřahu. Jsou ale i ti, kteří mohou být šťastní. Se zkušenostmi a zodpovědnějším přístupem mohou udělat svou druhou ženu prostě šťastnější.

Atraktivní ženy do 35 let

Muži mají výhodu. Nekladou se na jejich kila a vzhled takové nároky, vrásky jim sluší a bříško se snese. Pokud má ale žena nad 40+ kila nahoře a vrásky, pokládá se to za společensky nevhodné. Opět se omlouvám mužům, kteří to tak nemají, ale téma článku je jasně dané. Pokud je tedy muž 40+ či 50+ atraktivní, vtipný a dobře zajištěný, ženám se to prostě líbí. Ženy často hledají muže o pár let staršího, muži naopak hledají ženu 20+. Bere se za zcela normální, když si muž 50+ začne s ženou 20+. Proč by opouštěli muži svoji letitou partnerku kvůli stejně staré ženě? To jim přece nedává smysl. A tak se starý model upgraduje za mladší, nutno dodat, že jde většinou o stejný typ. Muži už ví, co přijde a díky zkušenostem mají lepší pole na manévry vykličkovat z minového pole, které jim ženy kladou.

Užívat si života

Mnoho mužů to řeší jen nevěrou. Ženy často reagují tak, že přivírají oči. Je to jednodušší. Nepátrají, neřeší a doufají, že se manžel domů vrátí. Pasují se do role bytné nebo služky. Ono jim často také nic jiného nezbývá. Mnoho z nich nemá finance na to, aby se osamostatnilo. Mnohé vědí, že by je muž o vše obral. A jak je výše uvedeno, také ví, že už na ně nikdo není zvědavý. Pak je lepší neriskovat, že vás manžel definitivně opustí. Zůstat sama s dětmi, nebo zcela sama, také není opravdový ideál. A většinou přece přijdou i vnoučata… Mnoho žen je tak umlácených životem, že už nemají sílu znovu si hledat jiného partner a opět vzhledem k výše uvedenému je to často dost nemožné.

Muži a ženy si prostě nejsou rovni, i když se oháníme rovnoprávností a emancipací. Role jsou zcela odlišné a rozdílný je i přístup společnosti k jejich věku. Mnoho žen také tvrdí, že to po odchodu manžela sice ze začátku bylo kruté, ale po roce se cítily svobodné a šťastné. Konečně začaly dělat to, na co neměly do té doby kvůli péči o domácnost čas. Mnoho z nich ale naopak upadlo do stereotypu práce – televize. Mnohé i přesto vypadají vyrovnanější a klidnější.

Další tvrdí, že už zjistily, že od vztahu nemohou dostat to, co by chtěly. Nenachází muže, který by se s nimi dělil o běžné povinnosti v životě, a znovu nechtějí dělat ve svém životě jen někomu prvotřídní servis na úkor sebe. Výběr mužů je vzhledem k výše uvedenému omezený, takže najít opravdového partnera, je nad jejich síly. Neustále bojovat s dvacítkami je pro ženu 40+ a 50+ prostě o zdraví. Navíc to ani nejde. Některé ženy se postavily na své nohy, a i když živí ze skromného platu třeba tři děti, konečně si váží sami sebe.

Aby to ale nekončilo tak pesimisticky. Jsou i páry, které krizi zvládly, a naučily se spolu po odchodu dětí z domu znovu žít. Většinou si dopřávají více volnosti na své koníčky. Některé ženy si dokonce po odchodu muže našly nového partnera, se kterým si po čtyřicítce znovu pořídily děti, i když mají třeba už tři dospělé. Klobouk dolů před jejich vytrvalostí a odvahou. Jiné pěstují volné partnerství či život mingle, jak bylo popsáno v minulém článku. Život není peříčko, a záleží na nás, která varianta je právě pro vás ta schůdnější a přijatelnější. Každý má jiné zkušenosti a ty jsou nepředatelné.

Soudit a odsuzovat nikoho nelze. To není ani účelem těchto vět. Jde jen o nástin sesbíraných faktů. Naděje prostě stále umírá poslední. Důležité je být připraven. A tak zralým ženám nezbývá nic jiného, než najet na zdravou stravu v krabičkách, pravidelnou návštěvu tělocvičny, udržování zdravého ducha a neklesání na mysli. Štěstí přeje připraveným. Tak žijte i užívejte, smějte se a věřte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient