Co mladšího muže přitahuje ke starší ženě

Když chcete něco vědět, tak je třeba se zeptat. Po minulém článku přišlo dost ohlasů. Proto jsem se rozhodla zeptat se ještě mužů, ať tedy máte pohled i z druhé strany.

Patříte k těm, co se pohoršují a říkají si: „Vždyť by mohla být jeho matka!“ Anebo pokládáte za normální, že se může staršímu muži líbit mladší žena a stejně tak mladšímu muži žena starší? Ptáte se: „Co na ní ten kluk vidí?“ Tak jsem se ptala i já. A s kým jsem mluvila? V párech byly ženy nejméně o 14 let starší než muž. Takže tu byly i větší rozdíly. Minimální doba soužití 4 roky a mluvila jsem s páry, které jsou spolu i 20 let. Většina žen se nesnaží chtít vypadat mladší a nechodí třeba na plastiku.

Rodiče na infarkt a pár v pohodě

Často je pár v pohodě, ale zejména mužovi rodiče se s tím nemohou srovnat a vadí jim, že jejich syn nemá vlastní děti a se starší ženou už je ani mít nebude. Většinu zralých žen mladší muž oslovil jako první. Mnoho žen také půl roku čekalo, zda je muž neopustí. Tyto páry sportují, chodí do společnosti a ženy dokonce tvrdí, že jejich partner je pozorný, milý a velmi starostlivý. Dělá, co jim na očích vidí. Hodně žen tvrdí, že na rozdíl od bývalého partnera či manžela, u tohoto mladšího cítí oporu. Otázku, proč se do nich o tolik let mladší muž zahleděl, prostě radši neřeší a užívají si, že jsou šťastné.

Ve vztahu starší ženy a mladšího muže možná hrají roli i jiné faktory než je jen zamilovanost. Někdy muž získává vztahem společenskou pozici, což je u párů, kdy je osmnáctka se sedmdesátníkem zcela běžné. Někdy je to kvůli sexu, kdy si je muž se starší ženou jistější a své mládí považuje za dostatečně vysokou hodnotu, kterou do vztahu vkládá. Někdy možná muž hledá spíše péči než milostné hrátky. U žádného páru jsem ale tento pocit neměla. Překvapivě jsem všude viděla lásku a zamilovanost.

Prostě je starší ona

Starší žena mužům imponuje svou zralostí, má jasný pohled na svět, je samostatnější a už ví, co od života chce. U mnoha párů bylo na první pohled vidět, že jsou zamilovaní a propastný věkový rozdíl byste mezi nimi ani nehádali. U mnoha párů o dominanci starší ženy nemohla být ani řeč. Mladí muži byli jasnými vůdci, i když jejich starší přítelkyně nebyla šedá myška. Páry vtipkovaly, smály se, sportovaly nebo do rána řádily na akci. Prostě žily na plno.

Mnoho mladých mužů řeklo, že je nebavilo s mladými děvčaty obrážet diskotéky a užívají si partnerský život ve dvou. To, že bude manželce jednou 60 let a jim teprve 40 let prostě neřeší. Mnoho žen tvrdí, že až nastane chvíle, kdy je partner opustí kvůli mladší ženě, chtějí to řešit v klidu. Nechtějí dělat scény a jsou rády za každý den či měsíc, který se svým mladším mužem stráví. Nikdo totiž neví, co bude zítra. A to, i když je věkový rozdíl ve vtahu zdánlivě společensky ideální.

Budoucnost neřešíme

Starší žena láká mladšího muže třeba i svou zkušeností, sečtělostí a klidem, který z ní vyzařuje. Mužům na starší ženě imponuje vyzařující ženství, vysoká úroveň po všech stránkách, kultivovanost, inteligence a zralá krása. Mnoho z mužů tvrdí, že chtějí mít právě tuto ženu do konce života po svém boku. Tyto páry žijí teď. Budoucnost neřeší. Kéž by to tak uměly všechny páry. Kdo ví, co bude za týden, za měsíc či za rok… Životy se mění ve vteřině. Nemá smysl se tím zabývat. To jsem slyšela často. Vytěsňování myšlenek na budoucnost mají tyto páry společné. Žít v “okamžiku teď ” prostě umí. To bychom se od nich mohli učit. Vyzařoval z nich klid, vyrovnanost a pocit štěstí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient