Společenská tabu aneb, když je žena starší než muž, cítíme se pohoršeni

Když si sedmdesátník bere osmnáctku, společnost jej plácá po zádech, jaký to je chlapák. Když je ale starší žena, společnost to odsuzuje. A paradoxně to dost nechutně komentují i ženy.

Víte, že podle studií má 34 % žen starších 40. let za přítele mladší muže? Je to často proto, že ti starší muži si hledají ty mladé slečny, které si předělají k obrazu svému a ony k nim obdivně vzhlíží, zatím co starší ženy je už mají přečtené.

Zapomeňte také na zažité předsudky, kdy starší, zkušená žena svede mladého naivního zajíčka výhradně pro sex. Výzkum 200 párů s velkým věkovým rozdílem v naprosté většině případů prokázal, že mladší muž svedl starší ženu a průměrně spolu páry zůstaly 13 let, což je srovnatelné s páry podobného věku. Nejčastějším důvodem rozchodu byla rozdílná očekávání ohledně založení rodiny. Buď je žena chce a muž na to ještě není zralý, nebo už je nechce a on je ještě nemá.

Někdy chce žena v klidu sedět doma, zatímco mladý kluk chce pařit s kamarády. Nutno ale dodat, že většina žen to uvítá a dělá sama to, co ji baví a je ráda, že má čas na sebe. Už prostě ví, co chce. Vztah se starší ženou má pro i proti. Má ale stoprocentně i jisté výhody, protože zralá žena už ví, co nechce a většinou i to, co chce. Umí si taky na rozdíl od té osmnáctky o to říct. Je s vámi proto, že s vámi být chce, není to kvůli penězům. Zralé ženy jsou zkušené a nad věcí. Když něco chtějí, neváhají vás to naučit. Na druhou stranu se ale mohou lišit vaše očekávání.

Co je velký věkový rozdíl

Zatímco pokud je starší muž, žádný věkový rozdíl není velký, když je starší žena, za velký věkový rozdíl mezi partnery se označuje už 6 a více let. Vnímání skutečně velkého věkového rozdílu je individuální. Mnoha mužům prostě jednoduše nevyhovují mladší ženy.

Určitě vždy nejde o to, že by přitažlivost starších žen nutně způsoboval fakt, že mladší muži podvědomě hledají náhradu své matky. A není na tom nic nenormálního nebo nepatřičného. Jde o odlišné priority. Muž prostě hledá zkušenější a více nezávislou ženu, než jsou stejně staré dívky. Řadě mužů vyhovuje nadhled, utříbené priority a jasná očekávání, které starší ženy už prostě mají.

Kluci prostě nechtějí řešit ty tanečky kolem mladších žen. Ty pořád jen řeší, jestli jde o vztah, zda není čas dát si pauzu, zda se jí muž dostatečně věnuje, utrácí za ni dost peněz a zda mají stejné cíle a očekávání. Když je žena třeba o 10 let starší, žena nechá všemu zcela volný průběh. Na nic netlačí, netaktizuje, neprudí a bere to tak, jak to přichází. Je nezávislá a samostatná. Pro muže je to příjemná změna a zcela nová zkušenost. Mnohým to prostě vyhovuje a neměnili by za žádnou cenu.

Lepší milenka

Řada mužů chce starší ženy, protože jsou lepší milenky než mladší ženy. Není to sice pravidlo, ale většina starších žen má více zkušeností, zná mnohem lépe reakce svého vlastního těla a ví, co jí vyhovuje. I podle výzkumů si starší ženy dokáží sex užít mnohem lépe než ty mladší. Dokáží si říct o to, co se jim prostě líbí. Jsou materiálně zajištěné, nezávislé, už vědí, co mají od chlapa čekat a co naopak čekat vůbec nemají, proto mají mnohem větší porozumění. Sebevědomí starších žen je již ustálené a nemusí si už nic dokazovat.

Pokud jste tedy právě v situaci, kdy řešíte věkový rozdíl, vykašlete se na to. Najít spřízněnou duši je strašně těžké, a pokud je jen věk jakousi překážkou, nenechte si šťastné chvilky ničím zkazit. Nikdo vám nezaručí, že vám vztah vyjde, i když je věkový rozdíl takzvaně společensky ideální. Když se totiž přestanete starat o to, co si řeknou ostatní, začnete konečně žít.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient