Hledáte kolagen v potravinách?

Pokud chcete oddálit proces stárnutí, určitě hledáte kolagen na vrásky i klouby, nejlépe v potravinách.

Kolagen je důležitý pro vzhled a elasticitu pokožky, kvalitu vlasů a nehtů, zdravé zuby a silné klouby. Kolagen totiž tvoří velký základ pojivových tkání, mezi které řadíme také veškerá vaziva, chrupavky a kosti. Naše tělo si kolagen dokáže vyrábět samo, ale s postupem věku se tato schopnost těla ve velkém snižuje. Proto je potřeba kolagen doplňovat prostřednictvím různých potravinových doplňků a pomocí vyvážené stravy.

Nedostatek kolagenu

S dostatkem kolagenu vás čeká krásná pokožka, nehty a vlasy. Bolest kloubů je spojena nejen s vyšším věkem, ale i s namáhavou fyzickou aktivitou. Nedostatek kolagenu se projevuje lámavostí vlasů, nehtů a vznikem nových vrásek. Bolesti kloubů se dostavují, pokud hodně sportujete a začnou vás čas od času bolet klouby právě z nedostatku kolagenu. Díky dodání kolagenu do těla budou vaše chrupavky, svaly, vazy a klouby opravdu dostatečně chráněny. Navíc ovlivníte i rychlost metabolismu a rychlejší spalování právě tím, že doplníte kolagen.

Potraviny s dostatkem kolagenu

Pro dostatečnou tvorbu kolagenu v lidském těle je důležité dbát na pestrý jídelníček. Je třeba se zaměřit na potraviny bohaté na vitamín C a také na omega 3 mastné kyseliny. Kvalitním zdrojem kolagenu jsou ryby, různé ořechy a semínka, drůbeží maso, játra, plody moře, vejce, batáty, zelenina, citrusové plody, spirulina, chlorella a mnoho dalších.

Doplňky stravy

S přibývajícím věkem je třeba kolagen doplňovat, protože schopnost jeho přirozené tvorby slábne. Můžete jej začít doplňovat v potravinách, ale i v potravinových doplňcích. Na našem trhu je jich velké množství. Z potravin se ale vždy vstřebává lépe. Přírodní extrakty jako spirulina a chlorella jsou také dobrou volbou. Dostatek kolagenu v těle napomáhá trávení. Kolagen pomáhá zejména ve chvíli, kdy dochází k takzvanému syndromu propustnosti střeva. Jde o proces, při kterém se do našeho těla dostávají toxiny a mnohé jiné škodlivé látky. Kolagen společně s aminokyselinami pomáhá veškeré nežádoucí látky v těle důkladně eliminovat.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient