Muži mají občas vypnuto a prostě nás neposlouchají

Repairman trying to repair laptop with miscroscope

Muži potřebují zírat do ohně a meditovat. Nebo sdílet adrenalin u fotbalu či hokeje. Potřebují vypnout a relaxovat. Na rozdíl od žen jim to jde skvěle.  

Proč má muž vypnuto? Nemusí ho zajímat, co říkáte. Muži nemají rádi tlachání, proto ženu často neposlouchají a v podstatě ji nevnímají. Nemají rádi řešení nedůležitých a zbytečných věcí, když je na první pohled patrné, že konverzace stejně nikam nevede. Jenže někdy vypínají i u podstatných věcí. Pokud to ale vy jako žena pokládáte už za nějaký rok za důležité a nic se nemění, je třeba hledat jiného partnera. Trápit se proto, že se někdo prostě nikdy nezmění a nechce s vámi sdílet i to podstatné, nemá cenu.

Když muž jednoduše vypne

Není to nic neobvyklého. Někdy nejde o to, že by ho nezajímalo, co mu žena říká. Je tak unavený, že prostě potřebuje vypnout. Nevnímal by nikoho. Proto je nutné zvolit správnou dobu na to, kdy s mužem mluvit. Pokud přijde unavený z práce nebo z posilovny, těžko vás bude poslouchat. Chcete namítnout, že vy, jako žena musíte z práce na nákup, vyzvednout děti ze školy a kroužků, vrhnout se na přípravu večeře a dělání úkolů? Vy jste ale žena. Vaše vnitřní vybavení je jiné. Proto je emancipace směšná. V něčem se nikdy nebudeme rovnat. To je příroda. Muž je prostě jiný.

Muži neposlouchají, protože se domnívají, že to zvládnou lépe

I když mužům řeknete, co mají přesně udělat, danou věc udělají jinak. Muži neposlouchají, protože si myslí, že když to bude udělané podle nich, bude to uděláno mnohem lépe. Mnohdy to dopadne katastrofou. Muži si ale nedají říct. Jejich ješitnost jim to nedovolí. Smiřte se s tím, že vás už z principu neposlechnou. Zbývá se smířit s nejistým výsledkem, nebo si to udělat sama. Je to ubíjející? Možná. Rozhodně to ale není nudné.

Soustředí se na něco jiného

Ženy dokážou dělat hned několik věcí najednou, ale muži vždy jen jednu jedinou věc. Proto muži neposlouchají. Soustředí se na něco jiného. Není snadné získat jejich pozornost. Pokud je třeba muži něco sdělit, bez získání pozornosti nás neposlouchá. Nejde o to, že by ho daná věc nezajímala, ale soustředí se na svou prioritu, jako často pro vás nedůležité sportovní utkání, hra na PC nebo práce.

Nechce se hádat

Muži mají obavu, že budou mít výhrady k tomu, co jim říkáte a pohádáte se. Mnohem jednodušší je na chvíli vypnout, neposlouchat a elegantně to nechat přejít. S něčím se během života prostě musíte buď smířit, nebo to utnout a jít si po svém. Po deseti letech hádek, které nikam nevedou, je lepší přijmout fakta. Muži a ženy se liší. Emancipace je tak trochu utopie stejně jako naše utkvělá představa o soužití. S mužem ale rozhodně není nuda. A uznejte sami. Kdo vám přesune skříň, opraví kapající kohoutek, nebo odnese těžký nákup lépe jako muž? A kolik chyb dokáže vidět žena na sobě?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient