Podnikejte odkudkoliv – vše máte na internetu

kancelář v cloudu, daňové účetnictví online, exchange online

Podnikání není žádná procházka růžovou zahradou. Jakkoliv se to zpočátku může zdát úžasné – žádní šéfové, časová flexibilita, vydělávání jenom sama na sebe – časem zjistíme, že to úžasné podnikání nese rovněž spoustu nezáživné rutiny, práce, kterou předtím za nás udělali jiní, i nákladů, o kterých se nám dříve ani nezdálo. I to je totiž podnikání.

Počítač mám, ale…

Začínáte podnikat a zjišťujete, že „holý“ počítač vám s prací zas tak moc nepomůže? Potřebujete programy pro běžnou kancelářskou práci, vhodný účetní systém, ale i úložiště dat. To vše nejen pro sebe, ale i pro tým, který se do podnikání vrhá spolu s vámi. Ne vše zvládáte vyřešit bez technických znalostí, ne vše je zdarma. Na podnikání jste se těšili a teď vám běžná administrativa a technické komplikace zničily radost. Dá se z toho ven jinak než drahými investicemi do techniky, programů, služeb, a dokonce do člověka, který se vám o to postará? Snad ano. Zkouším využít iPodnik.

iPodnik se „prsí“ tím, že dokáže poskytnut kompletní IT zázemí pro moji firmu. To, co si mohou dovolit jen větší a fungující firmy, si teď budu moci dopřát i já. Dostanu vše, co potřebuji: potřeby pro komunikaci, dokumenty, účetnictví, weby, i tzv. kancelář v cloudu pro ukládání a sdílení dat v týmu. To vše jen za pár stovek měsíčně.

Účetnictví na internetu jako služba

Kompletní infrastrukturu, kterou pro své podnikání potřebuji, získám jako službu. Zahrnuje dokonce i daňové účetnictví online. Služba využívá systém Pohoda, se kterým jsem se již setkala, a tak mi není zcela cizí. Hodí se přesně pro moje potřeby. Je určen především pro malé a střední firmy, nabízí samozřejmě pravidelné aktualizace tak, aby pokryl veškeré změny v české legislativě. Pohoda je navíc velice přívětivý systém i pro lidi, kteří toho o účetnictví příliš nevědí a chtějí si jen během roku spravovat vydané a přijaté faktury, vystavit přiznání k DPH, a pak jednou ročně vše předat účetní, aby zpracovala daňové přiznání za daný rok.

Balík Office se vším všudy

Kdo je zvyklý na kompletní balíček programů Microsoft Office, jen stěží přejde kvůli svému podnikání, když už v rámci předchozí firmy tento software nemá, na různé free alternativy. Jde to, ale pořád něco hledáte, co pro vás bylo standard, najednou není. Výhodou iPodniku je Exchange online, tedy kompletní přístup k balíčku Microsoft Office 365. E-mail, kontakty, úkoly, kalendář – a to na všech zařízeních, tedy na notebooku, mobilu i tabletu. Rovněž kompletní synchronizace dokumentů. To vše máte k dispozici díky službě iPodnik. Navíc s 24hodinovou technickou podporou i o víkendu.

Jít do toho?

Za mne ano. Věřím, že jak pro mne, tak pro řadu dalších začínajících podnikatelů, ale i etablovaných firmiček či firem, je to skvělá služba. I díky tomu získala ocenění v rámci WebTop100 za nejlepší web v oblasti IT. Takže si vyzkouším být dalším spokojeným zákazníkem.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient