Proč se mi stále nedaří

Možná jste si prošli různými technikami a zaručenými návody, jak zlepšit své životní okolnosti, vztahy a finanční situaci, ale přesto nežijete tak, jak chcete. To lepší stále nepřichází. Návody prostě nejsou naše a jde o něčí specifické postupy. Není to naše cesta. Každý z nás je něčím jedinečný, neopakovatelný a nenapodobitelný, proto je i vývoj a rozvoj naší osobnosti silně individuální. Neexistují zdravé zkratky v podobě okopírování postupu někoho jiného, čímž se taneme slavnými, bohatými a šťastnými.

Netvořme kopii

Můžeme mít někoho jako inspiraci a vzor. Současně je třeba pamatovat na to, že vzor je předloha a ne podklad k vytvoření laciné kopie. Jde o inspiraci k budování vlastní jedinečnosti. Jde o to najít to, v čem se cítíme jako ryba ve vodě. Kdy se umíme harmonicky naladit na sebe a na své okolí. Přijmout se takoví, jací ve skutečnosti jsme. Pokud to neumíme, často se zlobíme na okolí. Máme pocit bezvýchodné situace, viníme, posuzujeme a odmítáme okolí kvůli našemu neutěšenému stavu. Někdy si dokonce vytvoříme i racionální vysvětlení toho, co tento stav bezmocnosti z vnějšku způsobuje a kdo za to může.

Když je to iluze

Když máme strach se spatřit skutečně pravdivě, vytvoříme si pro nás přijatelný iluzorní obraz o sobě. Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Okolí s námi tuto hru ale obyčejně nehraje, neboť k němu vysíláme reálné projevy, postoje a chování, na které dostáváme zpětnou vazbu a reálné odpovědi, které se nám pak nelíbí. Jde tedy o vystoupení ze svých návyků, zvyklostí a známé zóny komfortu. Pak si lze tvořit příznivé životní okolnosti. Přestává nám vadit, co o nás a našich slabostech říkají jiní. Nemáme při tom nepříjemné pocity a umíme si ze svých slabostí udělat legraci. Pak svou životní sílu a pozornost můžeme použít na tvorbu toho, co chceme a ne toho, co z nějakých důvodů prostě jen dělat musíme.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient