Jak funguje infrasauna

Rozšířený mýtus o škodlivosti infrasauny vznikl z toho, že si lidé velmi často pletou prospěšné infračervené záření se škodlivým UV zářením. Obě záření jsou přirozenou součástí slunečního světla, ale jejich účinky se od sebe velkou měrou odlišují.

Podívejme se, v čem se tato dvě záření od sebe liší. Pak už se nikdy nebude muset infrasauny bát. UV záření se skládá z UVA a UVB záření. V malém množství způsobuje zhnědnutí pokožky a také produkci vitaminu D. Ve velkém množství ale škodí kůži i zraku a může dokonce způsobovat i rakovinu kůže. Infračervené záření pak zahřívá pokožku do hloubky až 3 cm, je zdraví velmi prospěšné a používá se právě v infrasaunách. Před UV zářením se musíme chránit třeba opalovacími krémy, infračervené záření má ale tolik pozitivních účinků na naše tělo, že ho lékaři dokonce doporučují.

Maximální detoxikace infrasauny

Infrasauna skvěle pročišťuje tělo. Každý den se nám do našeho organismu dostane mnoho škodlivých látek a tělo je přirozeně samo všechny nezvládne vyloučit. Proto je uloží nejčastěji do tukových vrstev, kde nijak neohrožují důležité orgány v těle. Problém ale nastává, pokud tělo prostor v tukové vrstvě zcela zaplní. Pak nám hrozí velké zdravotní problémy, a proto je velmi důležité tělo pravidelně detoxikovat. Na to je vynikající právě infrasauna, kde naše tělo škodliviny potem dobře vyloučí.

Lepší jak finská sauna

Detoxikace v infrasauně je dokonce mnohem účinnější než ve finské sauně. Potvrzují to i lékaři. Infračervené záření pronikne až 3 centimetry do našeho podkoží. Díky tomu vyloučený pot obsahuje až 20 % toxinů. Ve finské sauně náš pot obsahuje jen 5 až 7 % toxinů. A to je obrovský rozdíl. Detoxikace však není jediným přínosem pobytu v infrasauně. Za jeden pobyt v sauně dokonce spálíte až 600 kilokalorií, což odpovídá energetickému výdeji při běhu asi 6 km. Infrasauna posiluje srdce, uvolňuje napjaté svaly, ulevuje bolavým kloubům a zlepšuje stav naší pleti.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient