Kde lidé nacházejí štěstí? I v dnešní době je pro mnoho z nás ukryto v tvrdé práci.

Thomase Jefferson, třetí prezident Spojených států, řekl: “Věřím ve štěstí a věřím, že čím tvrději pracuji, tím více ho mám.” Seneca zase tvrdil: “Je zbytečné se ptát, jaký má život smysl, zda jej má, nebo zda jej nemá. Má takový smysl, jaký mu dáme.“ Thomas Edison, americký vynálezce řekl: “Příležitosti uprchly mnoha lidem, protože se převlékají a vypadají jako práce.”

Je to tedy tak, že mít úspěch znamená mít štěstí? Možná máte pocit, že se vám vyhýbají příležitosti a s tím i štěstí. Ani slavní lidé neměli jen štěstí, protože trefili na příležitost, ale museli pořádně máknout a nevzdat se. Štěstí je příležitost hledat, umět se jí chytit a už jí nepustit. Tisíckrát vstát a nevzdat to, i když tisíckrát ryjete držkou v zemi. Pak už to totiž není jen štěstí. Po tvrdé práci si to zasloužíte. Pokud hledáte vyšší stupeň úspěchu, pamatujte si pravidla, na kterých se mnozí shodují.

Umění čekat, naslouchat i pracovat

Poslouchejte nečekané myšlenky, které vám často přijdou na mysl. Mohou vás přivést k mnoha šťastným příležitostem, kterých se musíte chytit. Tvrdá práce spouští známou příčinu a následek. Pokud jednou zakusíte chuť následků a odměny tvrdé práce, štěstí se k vám dobrovolně přidá a už vás neopustí. Musí se mu u vás líbit. Proto žijte přítomným okamžikem, myslete pozitivně a usmívejte se. Nečekejte na příležitost. Změňte zdánlivě všední každodenní zážitky na šťastné a neobyčejné.

Mnoho dveří, mnoho cest

Buďte neustále připraveni na příležitosti. Musíte přesně vědět, co chcete, být plně odhodláni toho neoblomně dosáhnout a štěstí si vás najde. Pokud se vám jedny dveře zavřou, nestůjte a nezírejte na ně. Okamžitě otevřete další dveře a chyťte se další příležitosti. Snažte se a makejte na sobě na 100%, pak se k vám přidá i štěstí. Když vám příležitost za klepe na dveře, ihned jí na to odpovězte a nenechte jej odejít. Pak se vaše sny a štěstí zhmotní, protože je konečně přestanete přehlížet.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient