Myčka nádobí změní dětství vašich dětí

myčka, vestavěná myčka, AEG

Podle průzkumů má myčku nádobí pořád jenom každá třetí rodina. V těch dalších děti nejspíš pořád slýchají: „…můžeš, až když umyješ nádobí.“

Upřímně se těším z toho, že to moje dítě nezažije. Povinnosti, to ano, ale ne nesmyslné. Nevlastnit v dnešní době myčku nádobí znamená nevážit si času svých dětí i toho svého. Vždyť hodiny trávené nad nádobím se dají rozhodně využít mnohem efektivněji a zábavněji. Kdo nemá myčku nádobí, rovněž se nechová ekologicky. Protože spotřeba vody při mytí nádobí v myčce nádobí je několikanásobně nižší, než když myjeme nádobí ručně. Myčka tedy šetří čas, peníze i přírodu. A zlepšuje vztahy v rodině, protože se eliminuje neustálé dohadování se, kdo umyje a utře nádobí.

Myčky se vejdou do každé kuchyně

Předěláváte kuchyň? Myčka by měla být naprostou samozřejmostí. Pokud jdete na kuchyňskou linku od píky, její součástí by měla být vestavěná myčka. Plně integrovaná myčka nádobí je v lince velice nenápadná. Výhodou je, že se vám nikde kolem vestavěné myčky nehromadí špína. Dvířka myčky jsou připraveny k tomu, že se na ně upevní dvířka pro myčku v dekoru dvířek kuchyňské linky. Vestavěné myčky sice bývají o něco dražší, ale nesnažte se ušetřit právě zde. Pokud to jde, rozhodně myčku integrujte do kuchyňské linky.

V případě, že třeba jen restaurujete starou kuchyňskou linku, budete se nejspíš muset spokojit s volně stojící myčkou. Spotřebič se v tomto případě obvykle zasune pod prodlouženou kuchyňskou desku. Když není kam prodlužovat, lze vyhodit jednu ze spodních skřínek.

Jak velkou myčku potřebuji?

Pokud vám to dovolí velikost vaší kuchyně a kuchyňské linky, neváhejte a pořiďte si 60 centimetrovou. Menší, 45 centimetrová varianta, je řešením pouze pro singles a do malých bytů. Budete oponovat, že tolik nádobí, co se vejde do velké myčky, neušpiníte ani za týden? Nebo že nemáte tolik nádobí? Pravdou je, že k myčce se hodí mít více sad nádobí – talířů, hrnků, sklenic i příborů. Pak můžete klidně vyčkat, než se myčka zaplní.

Vychytávky dobrých značek

Jakou myčku si vybrat? Značek je na trhu hodně, modelů myček nádobí ještě více. Mezi ty nejprestižnější patří AEG, Bosch nebo Siemens. V čem se liší levnější myčky od těch dražších? Hodně v různých technických vychytávkách. Na první pohled to nepoznáte, ale rychle zjistíte, že není koš jako koš (myšleno ten v myčce na ukládání špinavého nádobí. Drobné detaily rozhodují nejen o tom, kolik nádobí se do myčky vejde, ale i tom, jak dobře je pak toto nádobí přístupné proudu vody, která jej myje. Další důležitou součástí jsou trysky. Sledujte, jak je v myčce řešeno místo pro mytí příborů. Preferujte myčku s možnosti nastavení výšky koše či s jeho nakloněním. Samozřejmě si všímejte energetických štítků a vyberte si šetrné zařízení.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient