Jak vypadá současné rande

víkend na horách pro dva

Aktuálně dáváme přednost tak trochu anonymním sociálním sítím než osobní komunikaci. Přežitkem jsou i SMS. Internetové seznamky a aplikace Tinder jsou v kurzu.

Způsob seznamování se razantně změnil. Dřívější internetové seznamky střídá aplikace Tinder. Už vás asi nikdo nebude balit v baru, nepřijde pozvání na kávu, večeři, drink či do kina. Seznamujeme se tak trochu bez námahy, nápadu, jedinečné prvotní nervozity ze setkání, okrádáme se o chvění z prvního chycení za ruku a nesmělého polibku. Randění tak, jak jej známe, vymizelo. Ukradená touha tak pulsuje generacemi tiše a mlčky. Tak trochu křičí do ticha a vyznívá do prázdnoty.

Lepší nebo horší cesta

Jsme úzce propojení po síti a ve skutečnosti jsme si vlastně zcela neuvěřitelně vzdálení. Na sociální síti si o tom druhém můžeme zjistit informace. Co na tom, že svět na sociálních sítích je vždy růžovější. Málokdo totiž sdílí skutečné okamžiky a trápení, která k životu patří. Chceme být přece in. Připravujeme se o to jedinečné kouzlo skutečného poznávání jeden druhého. Neptáme se, co děláš, co tě baví, nebo jaké filmy máš rád. Málokdy nás také zajímá, jak se ten druhý cítí a co jej trápí. Zapomněli jsme se vzájemně vnímat ve své podstatě. Neustále civíme do svých chytrých telefonů. Šance na náhodné seznámení a neuvěřitelně příjemný nevinný flirt se vytrácí a mizí jak pára nad hrncem.

Všude kolem nás

Své mobilní telefony lačně hltáme ve frontě u pokladny, na poště, v MHD, ale i při setkání s přáteli v baru. Pokud se s někým jen náhodně začneme bavit, občas na nás nechápavě zírá, jako bychom se zrovna vrátili z minulého století. Vše nakupujeme online a oběd jíme za stolem u počítače. Schůzky, kdy kluk vyzvedl slečnu doma, nebo si dali sraz na domluveném místě a on jí přinesl růži, jsou ty tam. Nechodí se na procházku, na večeři, ani do kina. Zapomínáme se vzájemně poznávat.

Jak je to dnes

Dnes si nejprve dáme dotyčného do přátel na sociální síti, vyměníme si pár zpráv na Messengeru nebo Whats Upu a často zjistíme, že nám to stačí. V opačném případě se občas sejdeme v baru s bandou kamarádů, nebo se jde někam na párty. Po pár týdnech mnohdy zjistíme, že s někým společně trávíme tolik času, že spolu vlastně možná asi chodíme. Jindy to spíše vypadá jako nezávazné setkávání. Protože jsme zapomněli sdílet vzájemně pocity, mnohdy se ani ten druhý nedozví, že to protějšek bere víc vážně. Vztahy se mění. Chybí jim hloubka a skutečné zážitky. Pak často zjišťujeme, že se vlastně neznáme. V touze nedat najevo, že nejsem tak úplně v pohodě, ztrácíme svou vlastní tvář. Trvanlivost vztahů se zkracuje. Budoucnost ukáže, jak to bude dál…

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient