Kamarádství s výhodami

Po singl, mingl či polyamorii je zde i kamarádství s výhodami. Stojí toto kamarádství s výhodami za to, nebo je to slepá ulička? Pro někoho vhodná forma přátelství, pro jiného zcela nepřípustné jednání. Vždy záleží, jen na vás, co očekáváte.

Kamarádství s výhodami je dlouho známý pojem, možná je jen více blízký dnešní mládeži a více se otevřeně přiznává. Někdo si tento styl přátelství s výhodami nemůže vynachválit, jiní jej vnímají, jako něco nepředstavitelného a nepřípustného. Kamarádství s výhodami má jako všechno své pro a proti.

Co je kamarádství s výhodami

Kamarádství s výhodami je takové, kdy spolu dva přátelé spí. Nic víc, ani nic míň. Udržují prostě sex. Na první pohled se přátelství jeví jako běžné, kdy spolu dva lidé kamarádí, chodí spolu ven, podnikají společně mnoho různých věcí, svěřují se navzájem, nebo se jen baví. Možná jej můžeme nazvat nezávazným vztahem. Jediný rozdíl prostě spočívá ve společném sexu.

Kdy a jak

Kamarádství s výhodami přichází ve chvíli, kdy ani jeden z těchto přátel nemá stálého partnera a oba nechtějí žít bez sexu, nebo hledat letmé známosti na jednu moc. Nedostatek sexu může být pro někoho velmi frustrující. Proto se uzavírá jakási dohoda o bližším přátelství s výhodami.

Výhody

Mezi největší výhody přátelství s výhodami patří to, že pokud zrovna stálého partnera nemáte, nechybí vám sex. Můžete jej mít i bez stálého partnera a stačí vám k tomu kamarád. Další výhodu jeho příznivci vidí v nezávaznosti. Nic si neslibujete, k ničemu se nezavazujete, nevyznáváte si lásku a prostě spolu jen spíte. To ale není pro každého. Udržet city na uzdě není jen tak.

Nevýhody

Často se ale stává, že se jeden z kamarádů do toho druhého zamiluje, začne k němu chovat hlubší city a už jej nebere jen jako kamaráda. Pak přichází žárlení, i když na začátku byla dohoda, že jde jen o sex. Přátelství se pak může definitivně rozpadnout a také pěkně bolet. A nikdo na začátku neví, zda to ustojí. Intimita prostě spojuje a sbližuje.

Pro koho

Je na každém, aby si sáhl do svědomí a odpověděl na otázku, zda jste schopni podobného vztahu. Zda byste uměli s některým ze svých kamarádů či kamarádek jen spát, zažívat fyzickou rozkoš, ale udržet city na uzdě. Ono se to totiž jeví jako snadné, ale vůbec to takové být nemusí. I když se v současné době snažíme dávat tradičním vztahům červenou kartu, často zjišťujeme, že nám jiné nevyhovují.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient