Jaké vánoční osvětlení vybrat na zahradu a na dům?

Vánoční osvětlení se stává čím dál větším hitem a málokdo už má rodinný dům bez něj a to jak uvnitř, tak i venku. Spousta z nás chce trumfnout sousedy, a proto vymýšlí taková, která budou z designového hlediska prostě perfektní. Ale jak vybírat, aby bylo osvětlení perfektní také z hlediska funkčního a bezpečnostního? Základem je kvalitní a osvědčený prodejce- my můžeme doporučit např. vánoční osvětlení na a-market.cz

Venkovní vánoční osvětlení musí mít odpovídající krytí

To, že nelze do venkovních prostor, které jsou vystavené dešti, sněhu a mrazu instalovat jakékoliv osvětlení je jasné většině z nás. Ale Jaká jsou další specifika a konkrétní požadavky a jak se s nimi poprat? Zásadní věcí je zkontrolovat krabici osvětlení a světýlka samotná, jestli mají krytí minimálně IP 44, které zajistí ochranu před stříkající vodou (tzn. deštěm). Pokud je za IP nižší číslo, tak nelze takové osvětlení na zahradě, ani na domě použít a je určeno pouze pro vnitřní použití. Pozor na vánoční osvětlení, která jsou sice určena do venkovních prostor, ale jejich zdroj je nutno umístit uvnitř- takové řešení nemusí sice představovat zásadní problém, ale je nutno s tím počítat a podle toho se zajistit a světýlka instalovat.

Jaké vánoční osvětlení tedy do venkovních prostor vybrat?

V případě venkovního použití volte určitě vánoční LED osvětlení, protože jsou diody velmi odolné jak vůči výkyvům teploty, tak i proti nárazům. Sice nejsou zcela nerozbitné, ale vydrží mnohem horší zacházení, než klasické žárovky, což se bude zajisté hodit při instalaci, nebo když si s osvětlením bude pohrávat vítr. Základem budou určitě klasické světelné vánoční světelné LED řetězy, ale pokud chcete ještě něco odolnějšího, pak můžete využít např. světelné kabely. Osvětlení můžete doplnit o krápníky, světelné sítě, postavičky a další.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient