Jdete na hory? Nezapomeňte na pořádné vybavení

Jdete na hory. Nezapomeňte na pořádné vybavení

Chystáte se na hory s rodinou nebo s kamarády? Pak je čas začít balit. Nejdříve si však musíte stanovit, na jak dlouho jedete a také kam jedete. Nakonec není od věci podívat se na přibližnou předpověď počasí, ať víte, na co se máte připravit.

Co je na přípravě nejdůležitější?

Hlavní věc, na kterou nesmíte zapomínat, je seznam. Sepište si seznam věcí, které budete potřebovat, abyste na nic nezapomněli. Obzvláště pokud se chystáte na hory s dětmi, protože musíte myslet nejen za sebe, ale i za ně.

První bod seznamu – oblečení

Rozmyslete se, jak dlouho na horách budete. Následně začněte balit spodní prádlo na každý den, plus nějaké navíc. Pak budete potřebovat trička. Těch si vezměte také víc. Nikdy nevíte, kdy se zpotíte a budete se muset převléknout, abyste nenastydli. Pokračujte kalhoty a podvlíkačkami, pokud bude na horách chladno a mikinu. Součástí oblečení je také bunda proti větru a pláštěnka. Hodit se vám může i čepice a rukavice. Dále je důležité mít kvalitní pevnou obuv, která bude pohodlná.

Jdete na hory

Nezapomeňte na děti

Dětem sbalte ještě více kusů oblečení, než vám. Jde o to, že se děti mohou snadno zašpinit či například spadnout do kaluže. Pak je potřeba, aby bylo dětem stále teplo. Za žádných okolností se nesmí stát, že jim bude zima.

Druhý bod seznamu – jídlo

Na horách po cestě restaurace ani obchody nenajdete. Je tedy důležité nachystat si pořádnou svačinu, kdyby vás přepadl hlad. Dále je vždy dobré sbalit si s sebou něco sladkého. Nikdy nevíte, kdy budete potřebovat doplnit energii. Nezapomeňte pití, bez kterého byste se na hory neměli nikdy vydat.

Poslední důležité věci na hory

Nezapomeňte na lékárničku. Je důležité, abyste měli obvaz, náplasti, dezinfekci, tabletky od bolesti a další. Pomoci vám může také hořčík, kdyby někdo chytal svalové křeče.

Důležitý bod seznamu je mobilní telefon, ve kterém byste měli mít telefonní číslo na horskou záchrannou službu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient