Rozdíly mezi muži a ženami

víkend na horách pro dva

Věříte, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše? Na obou planetách panují jiné pocity, žebříčky hodnot a životní rituály. Jaké to jsou?

O ženách je známo, že za den vysloví v průměru asi 30 000 slov, zatímco mužům stačí ani ne polovina. Je ale i mnoho výjimek, které potvrzují pravidlo. Ženy jsou také dle mnoha studií více emfatické a společenské, ani zde to ale není pravidlem. Ženy mají větší sklony k utrácení, ale když to postihne muže, umí je s notnou razancí i předčít.

Střídání nálad

U žen se emoce střídají jako aprílové počasí. Podle mnoha výzkumů a studií totiž disponují o dost větším počtem receptorů ovlivňujících jejich náladu. Pocity štěstí a radosti proto střídají chmury a úzkostné stavy. Poměrně rychle a samovolně to podpoří i změny hladiny hormonů, které se u žen několikrát promění každý měsíc.

Když jsme nezadaní

Soužití v páru má mnoho pozitiv. Většina studií hovoří o mnohem lepším finančním zajištění, kvalitnějším spánku a pestřejším společenském životě. Přesto si podle britské studie společnosti Intel 65 % žen single život vychutnává doslova plnými doušky. Za to více než 50 % mužů přiznává, že jim single život nevyhovuje a usilovně hledají svůj vhodný protějšek pro život v páru.

Náhodné známosti

Občas nás k náhodným známostem žene samota, jindy zvědavost, krize ve stávajícím vztahu i alkoholové opojení. Vždy se nám však nedaří brát ranní probuzení vedle někoho cizího s humorem. Téměř 45 % žen bere známost na jednu noc za své osobní selhání. Výčitky svědomí má jen necelých 20 % mužů. Těm často ani letmá známost neohrozí trvalý vztah.

Riziko nemocí

Nové studie naznačují, že mají ženy až dvakrát vyšší pravděpodobnost vzniku infarktu. U žen se mnohem hůře poznávají jeho příznaky. Navíc jsou ženy zvyklé fungovat i v době, kdy jim není zrovna nejlépe. Ženy proto otálí s návštěvou pohotovosti a prvotním příznakům srdečního selhání nijak nevěnují pozornost. To se jim ale bohužel často stává osudným.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient