Udělejte si výlet do přírody. Víte, co zde můžete spatřit?

Udělejte si výlet do přírody

Chodíte často do přírody? Pokud ne, měli byste začít. Můžete zde totiž narazit na mnoho krásných věcí. Ať už se jedná o stromy či jiné rostliny nebo zvířata, budete nadšení. V některých případech musíte být opatrní. Lze v přírodě narazit také na nebezpečná zvířata, kterým byste se měli vyhnout obloukem. Pojďme se tedy podívat, co zdě můžete spatřit a na co si dát pozor.

Příroda a její rostliny

Pokud jste z města, udělají vám radost samotné rostliny. Můžete zde zahlédnout mnoho druhů stromů a keřů. Narazit můžete i na chráněné druhy květin, jako například na bleduli jarní, černuchu rolní nebo také nádherný hvozdík lesní.

Tradiční lesní zvěř

Ke klasickým lesním zvířatům řadíme jeleny. Nejčastěji jsou hnědě zbarvení a mohou vážit až 250 kg. Pouze jejich paroží váži kolem 8 kg. Na jaře jej však shazují a doroste jim nové.

K dalším zvířatům, které v lese můžete spatřit, řadíme veverky s nejrůznějším zbarvením, lasičky a někdy i zajíce, kteří se drží převážně na okrajích lesů.

výlet do přírody

Ptáků zde žije spousta

V lesích spatříte například sojku. Zahlédnout můžete i typické noční ptáky, jako je sova nebo sýček. Častý je i datel, kterého poznáte podle červené čepičky a toho, že umí dokonale šplhat po stromech. Má k tomu přizpůsobené drápy.

Kdo vás může v lese ohrozit?

Pozor si musíte dávat na medvědy. Většinou jsou plaší, a pokud budete vydávat nějaké zvuky, nepřiblíží se k vám. Ovšem nemusí to tak být vždy. Jestliže by se k vám medvěd přiblížil, mohl by vás klidně napadnout. Jedná se o velmi obrovského savce, a pokud to bude například samice s mláďaty, nemuselo by to dopadnout vůbec dobře. Kde můžete na medvědy narazit? Jedná se především o oblast Beskyd.

Nebezpeční mohou být také divočáci, kteří u nás v České republice také žijí nebo lišky. U lišky buďte obezřetní obzvláště, pokud má mláďata.

Pozor si dejte na červené mravence, kteří vás mohou poštípat. Často mají v lesích obrovská mraveniště, které nelze přehlédnout.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient