Gynekologické záněty mohou být nepříjemné

S gynekologickým zánětem můžete skončit při lenošení u bazénu, slunění na pláži a koupání v jezerech, ale i kdykoliv během roku. Častý je zánět močového měchýře, který alespoň jednou za život prodělá každá druhá žena. Mnoho z nich s ním bojuje opakovaně, stejně jako s gynekologickými záněty.

První úskalí se skrývá ve vodě. Podle odborníků může až polovina žen po koupání v rybníku, veřejném koupališti či bazénu zaznamenat změny kyselosti poševního prostředí, přemnožení kvasinek a bakterií. Chlorovaná voda v bazénu navíc zvyšuje přirozené pH a často zahubí důležité poševní bakterie. Nebezpečím jsou i mokré plavky, ve kterých zůstáváme. Přispívají k zapaření a pocení, což tvoří ideální prostředí pro kvasinky. Nejlepší je si dát sprchu a převléknout se do suchých plavek.

Omezte sladkosti

Neprospívá ani nevhodné jídlo a pití. Konkrétně se jedná zejména o nadbytek cukru, který obsahuje i alkohol. Omezte konzumaci zmrzliny, sladkých limonád, džusů a míchaných drinků. Místo toho si dopřejte čistou a neperlivou vodu. Dodržujte pitný režim. Proplachování močového měchýře pomůže odplavit i všechny nežádoucí bakterie, které nezískají čas se usadit a vyvolat zánět. Nesedejte si ani na studenou zem nebo židli. Prochladnutí vede ke zhoršenému prokrvení a množení různých bakterií. Vždy mějte po ruce deku, polštářek nebo svetr, na který si sednete.

Zakročte včas

Pokud se dostaví pocit pálení a řezání s ustavičným nutkáním močit, zkuste brusinky jako prevenci. Přípravek s extraktem z brusinky velkoplodé neboli severoamerické klikvy vykazuje antibakteriální aktivitu i proti bakterii E. coli, která je nejčastějším původcem všech infekcí močových cest. Zkuste třeba Mega Brusinky se silně koncentrovaným extraktem Cran-Max s ochrannou technologií BioShield a uvolňováním účinné látky až po dobu 16 hodin. Na proplachování je velmi účinný klasický urologický čaj, který je i ve variantě z brusinkami. Pokud to nepomůže, musíte k lékaři.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient