Pečujte o vaše ruce, a to převážně v zimě

Pečujte o vaše ruce, a to převážně v zimě

Zima už začala a s ní i menší mrazíky. V tomto období trpí nejen váš obličej, ale také pokožka rukou. Dopřejte jim dostatečnou péči, aby vaše ruce nebyly suché a popraskané. Často se totiž stává, že vám pokožka může prasknout až do krve a následně vytvoří nevzhledné jizvy na hřbetu rukou. Podívejte se, jak můžete pečovat o vaše ruce, abyste těmto problémům předešli.

Chraňte vaše ruce před poškozením

Pracujete venku i v zimě? To může vaše ruce hodně namáhat. Nejen, že budou popraskané, ale také velmi suché. Dále také lidé, kteří jsou stále v kontaktu s papíry, tak mají problémy se suchou pokožkou.

Ruce ochráníte tak, že vždy, jakmile půjdete ven, si vezmete rukavice, aby chlad nepůsobil přímo. Dále používejte ochranné krémy, které chrání pokožku před mrazy.

Pečujte o vaše ruce

Pravidelná výživa pokožky

Pokožka musí mít dostatek živin, aby držela svou elastickou strukturu. V období zimy je potřeba vaší pokožce živiny dodávat. Noste u sebe stále hydratační krém na ruce a nezapomínejte jej používat. Vaše ruce jsou totiž vystavovány okolním vlivům po celý den. Ať už se jedná o mrazy nebo čistící prostředky. Hydratovat lze také pomocí domácí masky na ruce. Jak se dá taková maska vytvořit?

Potřebovat budete žloutek, jednu polovinu olivového oleje a jednu lžíce včelího medu. Všechny suroviny smíchejte dohromady a naneste na ruce. Ty schovejte do rukavic a nechte působit alespoň dvě hodiny nebo rovnou celou noc. Velmi prospěšné jsou také ovesné vločky, které můžete přidat do vytvořené směsi. Abyste viděli pořádné výsledky, nanášejte masku na vaše ruce minimálně jednou týdně.

Tip na závěr

Voda také může vaše ruce vysušovat, a proto to s ní nepřehánějte. Pokud umýváte nádobí, vezměte si rukavice, abyste co nejvíce styk s vodou omezili. Jestliže rukavice doma nemáte, vždy po mytí nádobí nebo po úklidu použijte hydratační krém nebo rovnou výživnou domácí masku na ruce.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient