Pořídit nemovitost za rozumnou cenu je možné i dnes

Drtivá většina z nás touží po opravdovém domově. A ten nám nájemní bydlení, nebo dokonce podnájem nikdy nemůže poskytnout. Za domov totiž pokládáme místo, které nám poskytuje jak soukromí, tak i jistotu trvalého bydlení. A doba, kdy nájemní byty obývala jedna rodina i po několik generací, je nenávratně pryč. Majitelé vesměs odmítají uzavírat nájemní smlouvy na dobu neurčitou a jedinou opravdovou jistotou je osobní, případně družstevní vlastnictví.

Jak jsem hledala ten pravý dům

Po ukončení studia jsem definitivně opustila rodné hnízdo a našla si v Praze nejen první práci, ale také bydlení. Nejprve jsme sdílely jeden byt s kamarádkou, později jsem pocítila větší potřebu soukromí a našla si příjemnou garsonku. Majitel domu mi ale postupně navyšoval výši nájmu a po několika letech jsem usoudila, že se částka vyšplhala příliš vysoko. Rozhodla jsem se, že si najdu jiné bydlení. Ale ceny nájmů v širším centru Prahy výrazně narostly a stejně tak i kupní ceny nemovitostí. Zjistila jsem, že jsem se pro změnu rozhodla v té nejméně příznivé době. Na koupi bytu jsem neměla dostatek prostředků, i když mne byla ochotna podpořit rodina. A nenašla jsem ani příznivější pronájem.

Vše se změnilo, když jsem objevila dražby nemovitostí

Naštěstí se mi kamarádka zmínila o možnosti pořízení nemovitosti v dražbě. Začala jsem hledat a zjistila, že dražby nemovitostí opravdu mohou být tou pravou cestou k vysněnému bydlení. Zajímavé pro mne byly zejména exekuční dražby nemovitostí, ve kterých je vyvolávací cena obvykle opravdu zajímavá. Zjistila jsem si, jak dražby nemovitostí v exekuci přesně probíhají a našla ne byt, ale rovnou domek se zahrádkou, který se mi opravdu líbil. A hned se na mne usmálo štěstí. Teď už do Prahy jen dojíždím do práce, zbytek času trávím raději ve svém vysněném domě.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient