Otevírají se další prodejny!

Otevírat se budou další prodejny!

Už nějaký pátek mezi námi koluje zákeřné infekční onemocnění, které nese název koronavirus neboli také COVID-19. S největší pravděpodobností jste o něm slyšeli, a to z několika důvodů. Od té doby vláda zasedá prakticky denně k různým jednáním, aby omezila šíření této zákeřné nemoci. Podíváme-li se na statistiky naší České republiky a ostatních států, nevedeme si s čísly špatně, alespoň z pohledu šíření. Na co se budete moci těšit od čtvrtku? Podíváme se na to v následujících odstavcích.

Otevírat se budou další prodejny

Jestliže si myslíte, že si budete moci zajít do restauračního zařízení na vynikající oběd nebo oblíbený český nápoj v podobě piva, jste na omylu. Těšit se můžete na otevření úplně jiných prodejen, které s gastronomii nemají vůbec nic společného. Řeč je v tomhle případě o hobby marketech, železářstvích a stavebninách. Pokud jste ve fázi, kdy přestavujete rodinný dům nebo provádíte různé rekonstrukce, máte možnost si nyní nakoupit veškerý materiál, který budete ke stavbě potřebovat. Vláda toto rozhodnutí potvrdila v pondělí, kdy o tom dlouze jednala. Postupem času se můžete těšit na další otevření obchodů.

Otevírat se budou další prodejny

Momentálně ale počet nakažených osob denně přibývá, a to i přes to, že jsou v České republice přísná opatření. Prozatím se tedy nebudete moct těšit na restaurační zařízení, kadeřnické salóny apod. Pro živnostníky a podnikatelé, kteří podnikají v tomto odvětví vláda nařídila, aby měla pro své zákazníky vždy připravené dezinfekční prostředky. Dezinfekční prostředky se v obchodech umístí vždy ke vchodu, a to tak, aby byl zákazníkům na očích. Ti mají povinnost dezinfekci využít a v obchodech následně dodržovat určité rozestupy. Doporučený rozestup je přinejmenším dva a více metrů.

Po Velikonocích se uvidí dále

Vládu čeká další zasedání a jednání, co se týče koronavirového onemocnění. Podle statistik si na otevření všech obchodů, restauračních zařízení a kadeřnických salónů ještě nějakou dobu počkáme. Rozhodnout by mělo také Velikonoční období.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient