Instalatéři radí, jak si správně vybrat vodoměr

Aby byla spotřeba vody spravedlivě rozúčtována, neobejdete se bez vodoměru. Ačkoliv nemůže spotřebu vody přímo ovlivnit, slouží alespoň jako motivační prvek, díky němuž si snadno zkontrolujeme, jak na tom aktuálně jsme. Při jeho pořizování by pro vás neměla být nejdůležitějším parametrem cena, nýbrž citlivost, konstrukce a ochranné prvky.

Na co se zaměřit?

Vodoměry se rozlišují podle značení přesnosti na 3 třídy – A, B, C. V nejnižší třídě vodoměr měří od 60 l/hod, ve střední od 30 l/hod a v nejvyšší od 15 l/hod. Dále je třeba brát zřetel na teplotní rozsah vodoměru. U měření teplé vody nesmí být nižší než 70 °C. Jak vidíte, vybrat správný vodoměr není rozhodně jednoduchou záležitostí. Ještě když k tomu přičteme fakt, že vodoměry je nutné pravidelně kontrolovat a cejchovat. Vodoměry namontované po 1. 1. 2012 každých 5 let. Přejděme tedy k otázce, jak vybírat vodoměry?

Nová generace vodoměrů

100% antimagnetické mokroběžné bytové vodoměry vám nabídnou bezporuchovost, spolehlivé měření s vysokou mírou přesnosti, bytelnou konstrukci, snadnou čitelnost číselníku a možnost dodatečné montáže pro dálkový odečet. Výčet těchto vlastností plně odpovídá tomu, čím byste se při pořizování vodoměru měli řídit. Vzhledem k technickým parametrům mokroběžných vodoměrů je nutné počítat s o něco vyšší pořizovací cenou. Investice do kvalitního měřidla se vám vrátí v podobě přesného a neovlivnitelného měření. Běžné suchoběžné vodoměry nemohou tomuto typu vůbec konkurovat. Jejich magnetickou spojku lze velmi jednoduše ovlivnit, a tím pádem zastavit chod. To je problémem bytových domů, kdy kvůli této technické nedostatečnosti za špatně změřenou spotřebu vody jedince doplácejí ostatní. S neovlivnitelným antimagnetickým vodoměrem budete mít jistotu, že platíte skutečně za to, kolik vody jste spotřebovali.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient