Chytré hodinky a fit náramky jsou užitečné nejen pro sportovce

Tradiční hodinky mají stále své klouzlo, avšak hlavně pro mladší generace už jsou přeci jen trochu zastaralé. 

Jedná se totiž pouze o ukazatele času, na čemž samo o sobě není samozřejmě nic špatného, avšak už to skoro nestačí. Pomalu ale jistě jsou tyto časomíry vytlačovány Smart hodinkami a fit náramky.

Dají se propojit s mobilním telefonem

Smart hodinky nejsou žádnou novinkou. První verze byly k dostání na českém trhu již řadu let zpátky, ovšem až v poslední době si získávají pozornost valné části veřejnosti. Jsou totiž levnější než dříve. Proto jsem se také rozhodl obětovat necelou tisícovku a jedny jsem si ve slevě koupil. 

Už na první pohled se dost odlišují od tradiční časomíry, jelikož na displeji není nic vidět. Jedná se totiž o hodinky dotykové, a tudíž je na ně potřeba nejdříve sáhnout, jinak se neaktivují.

Krom času zobrazují navíc i aktuální počasí, datum a tep. Jedním pohledem tak dokážu zjistit vše podstatné, aniž bych musel vytahovat mobil. S tím se mimochodem dají hodinky propojit a důrazně to doporučuju. Díky tomu se mi otevřely další užitečné funkce, třeba možnost částečně ovládat mobilní telefon právě skrze mou novou časomíru.

Krokoměr

Vhledem k tomu, že nerad vyhazuju peníze oknem, nekupoval jsem hodinky jen tak na zkoušku nebo pro zábavu, ale protože chci zhubnout. A model, který teď nosím, mimo jiné disponuje spolehlivým krokoměrem.

Teď každý den dbám na to, abych ušel alespoň oněch lékaři doporučovaných deset tisíc kroků, což by mělo přispět k mému odtučňování. A jelikož nejsem žádný sportovec, asi zůstanu jen u toho, i když hodinky nabízí také celou řadu cvičebních programů. Podobně fungují například ještě o něco levnější fit náramky, avšak ty zase postrádají řadu jiných funkcí.

Existují samozřejmě i unisex modely, ale když jsem si vybíral já, tak jsem narazil pouze na pánské a dámské Smart hodinky. Verze pro dámy jsem kdovíjak nezkoumal, nicméně předpokládám, že krom menšího řemínku tam nebudou žádné velké změny.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient