Z deníčku studentky 24: zase ten začátek…

Tak dnes je prvního září, den nástupu do školy v novém školním roce. Ale tento rok se nad námi vyšší moci ustrnuly a tak nastupujeme tu dlouhou pouť plnou útrap až v pondělí čtvrtèho září. No, jsme rádi za každý den 🙂

Každý konec prázdnin se přiblíží závratnou rychlostí a tento rok to není jiné. Že se konec prázdnin blíží poznáte podle toho, že se v supermarketech objeví akce s výbornými cenami sešitů a různých jiných školních pomůcek. Plno barevných sešitů s různými motivy, moderní penály a všemožné propisky. Tyto vychytávky by měly nás, studenty, přilákat k učení. No, snaha se cení, ale výsledek je nulový.

První facka od školního roku nám přistane když odevřeme nový rozvrh. Nejdřív mrkáme, pak se štípeme do ruky a snažíme se pochopit že to opravdu není zlý sen. Po probuzení už jsme schopni začít studovat jak moc se který den budeme učit a jestli se vyskytují ojedinělé ,,odpočinkové” předměty.

Další fáze nastává pro nás dojíždějící, tedy hledání vhodných spojů ostré nás dopraví domů. Nebo měly by nás dopravit domů. Studentské průkazy se také musí vyřídit, takže návštěva fotografa za účelem pořízení průkazové fotografie je nezbytně nutná.

Začátek školního roku je také velká rána pro peněženky rodičů. Nakoupení všech učebnic, sešitů, pomůcek a průkazů je často srovnatelné s výdaji za pořádný večírek, možná i dva.

Také nastává další dlouhé období stravování ve školní jídelně. Takže žaludky, připravte se na nejhorší.

No, stručně řečeno, do školy se těšíme na kamarády, ale to je asi jediné lákadlo, bohužel…

V každém případě si užijte ten zbyteček prázdnin a i když na letní počasí už to moc nevypadá, zachovejte slunce v duši 🙂

 

 

One thought on “Z deníčku studentky 24: zase ten začátek…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *